reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

reklama
Ciekawe czym są spowodowane te sprzeciwy wśród naszych mężów co do imion żeńskich??Złymi wspomnieniami lub skojarzeniami??Ostatnio jak mój powiedział ,że nie będzie tak mówił do swojej córki "Gracja" bo mu się źle kojarzy to sobie pomyślałam skąd w nim tyle chęci aby dać na imię naszej córce np Patrycja czy Kinga ;-) Tak czy siak ja się zaparłam na imię Gracja...i koniec.Gdyby nie Gracja nasza córeczka miałaby na imię Daria.Też ślicznie jak dla mnie.

Małgorzata bardzo mi się podoba. Gdyby nie to, że jest Jaś to pewnie tak dalibyśmy na imię :)

Ja imię dla dziewczynki mam już od dawna wybrane - Marysia.
Jednka dla chłopca nie mam pojęcia..mąż się nie kwapi z pomocą, wychodzi z założenia że przecież jest jeszcze tyyyle czasu :szok::-D:cool2::cool2:
Myślałam też o Igorze :tak:
Mój drugi typ to Dawid.

Pięknie Marysia:-) Córcia moja jakby miałabyć była by dwojga imion Mia-Maria.
Ja byłam przez dwa tygodnie po urodzeniu bez imienia,wkońcu przyszedł dziadek i sie wkurzył.
-Czemu Kaśka jeszcze jest bez imienia......i tak zostało Kaśka:-)I na następny dzien podszedł i mnie zarejestrował .
Miałam być w zasadzie Martą albo Dagmarą ale tata powiedział że pewnie nie bedzie mi sie podobało.

Ostatnia edycja:
SILVA Ja miałam dla chłopca wybrane imię WIKTOR. I już jak byłam pierwszy raz w ciąży to wszyscy wiedzieli, że jak będzie chłopiec to tak będzie miał na imię, bo to po moim Dziadku (Tata mojego Taty). Niestety nie urodziłam... A moja kuzynka, która w grudniu została Mamą tak właśnie dała Synowi na imię!

I powiem Wam że bardzo mnie to boli...
Bo wiedziała, że mój synuś miał mieć tak na imię... Poza tym to moja najbliższa kuzynka, więc dla mnie imię Wiktor przepadło.

I jestem na Nią wściekła, więc proponuje pogadać z koleżanką (tym bardziej jeśli zależy Ci na przyjaźni) bo to nic fajnego! :wściekła/y:

Co do imienia GOSIA- nie podoba mi się ze względu na to, że znam 2 Małgorzaty i jedna głupsza od drugiej...
Ale jeśli w rodzinie żadna tego imienia nie nosi... I źle się nie kojarzy to czemu nie ;-)

Ja nadal nie mogę się przekonać do Aleksandra... wrrr.... :szok:

reklama
Do góry