reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

reklama
Kochane a co myślicie o imieniu Liliana dla dziewczynki?
Niestety nie wiem jeszcze czy to będzie chłopiec czy dziewczynka i nawet nie mam wybranego jakiegoś konkretnego imienia ale dzisiaj tak trochę je przeglądając moja uwagę przykuło to imię. Wcześniej jeszcze myślałam nad Nadia ale mojemu M się nie spodobało.
Lili ślicznie:tak:
A mi się strasznie podoba imię Nadia.Moja koleżanka nazwała tak swoją córeczkę-śliczna z niej dziewczyneczka!!Ma dopiero 1,5 miesiąca i jest taka słodziutka... :tak:
moja koleżanka tez ma taką małą Nadię:tak:
I Liliana i Nadia bardzo mi się podobają.
:-)

mnie też lili sie podoba ale u nas zrobiło sie zbyt popularne niestety ;) ale to takie dziewczece i powabne :)

kiedys jechałam autobusem i stały jakies 3 lachony z gimnazjum, takie typowe jak to sie mowi w krakowie (mam nadzieje ze nikogo nie uraze) pi##deczki i rozmawiają o imionach...po dłuższej i coraz bardziej bezsensownej konwersacji jedna blondi stwierdziła, że on to chciałaby mieć na imię Nora, na co druga bardzo szybko sie zreflektowala i odparła...e nie lepiej nie bo będą do Ciebie wołać Dziura.....

stałam zaraz za nimi i tak parskłam śmiechem, że aż mi głupio było....ale humor miałam do końca dnia z tej dziury :)))

Agatka jak widać każdy reaguje inaczej. Mi by w ogóle nie przeszkadzało to, że kuzynka nazwała swoje dziecko tak jak ja chciałam. Po prostu nazwałabym tak samo i co za problem:)
Szkoda, że nie poznałaś mnie i saffi, być może imię Gosia wydałoby ci się inne. Ale to tylko taka refleksja.

Traschka popieram. Szkoda, że nas nie poznała....;-) Wszystkie pozostałe Gosie, które znam to naprawdę fajne dziewczyny.

Lili bardzo ładne imię, nawet kiedyś chciałam nadać tak córce jak by co, ale...ale moja ciocia bliska nazwała tak swoja suczkę, i to jorka - nie znoszę tych psów i teraz to imie...eah:baffled:

Ja znam kilka Gosi i są fajne, jak jedna...

ironia, ale mnie rozbawiła twoje opowiastka

mnie też lili sie podoba ale u nas zrobiło sie zbyt popularne niestety ;) ale to takie dziewczece i powabne :)

kiedys jechałam autobusem i stały jakies 3 lachony z gimnazjum, takie typowe jak to sie mowi w krakowie (mam nadzieje ze nikogo nie uraze) pi##deczki i rozmawiają o imionach...po dłuższej i coraz bardziej bezsensownej konwersacji jedna blondi stwierdziła, że on to chciałaby mieć na imię Nora, na co druga bardzo szybko sie zreflektowala i odparła...e nie lepiej nie bo będą do Ciebie wołać Dziura.....

stałam zaraz za nimi i tak parskłam śmiechem, że aż mi głupio było....ale humor miałam do końca dnia z tej dziury :)))

Super! Ja bym pewnie ryczala ze smiechu, ale panienka nawet inteligencja sie wykazala. U nas takie panny nazywa sie Tussi :-D

SILVA Ja miałam dla chłopca wybrane imię WIKTOR. I już jak byłam pierwszy raz w ciąży to wszyscy wiedzieli, że jak będzie chłopiec to tak będzie miał na imię, bo to po moim Dziadku (Tata mojego Taty). Niestety nie urodziłam... A moja kuzynka, która w grudniu została Mamą tak właśnie dała Synowi na imię!

I powiem Wam że bardzo mnie to boli...
Bo wiedziała, że mój synuś miał mieć tak na imię... Poza tym to moja najbliższa kuzynka, więc dla mnie imię Wiktor przepadło.

I jestem na Nią wściekła, więc proponuje pogadać z koleżanką (tym bardziej jeśli zależy Ci na przyjaźni) bo to nic fajnego! :wściekła/y:

Co do imienia GOSIA- nie podoba mi się ze względu na to, że znam 2 Małgorzaty i jedna głupsza od drugiej...
Ale jeśli w rodzinie żadna tego imienia nie nosi... I źle się nie kojarzy to czemu nie ;-)

Ja nadal nie mogę się przekonać do Aleksandra... wrrr.... :szok:
Z tego co pamiętam Silva wspominała coś o Szymonie :confused:
Z tego co pamiętam Silva wspominała coś o Szymonie :confused:
No to chyba sie zle zrozumialysmy :-)

Ale najwazniejsze ze sie podoba i nie jestem jedyna bo tu w irlandii nie spotkalam sie z wiekszym entuzjazmem:wściekła/y:

reklama
Do góry