reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziecka

reklama
Kochane a co myślicie o imieniu Liliana dla dziewczynki?
Niestety nie wiem jeszcze czy to będzie chłopiec czy dziewczynka i nawet nie mam wybranego jakiegoś konkretnego imienia ale dzisiaj tak trochę je przeglądając moja uwagę przykuło to imię. Wcześniej jeszcze myślałam nad Nadia ale mojemu M się nie spodobało.
Lili ślicznie:tak:
A mi się strasznie podoba imię Nadia.Moja koleżanka nazwała tak swoją córeczkę-śliczna z niej dziewczyneczka!!Ma dopiero 1,5 miesiąca i jest taka słodziutka... :tak:
moja koleżanka tez ma taką małą Nadię:tak:
I Liliana i Nadia bardzo mi się podobają.
:-)

mnie też lili sie podoba ale u nas zrobiło sie zbyt popularne niestety ;) ale to takie dziewczece i powabne :)

kiedys jechałam autobusem i stały jakies 3 lachony z gimnazjum, takie typowe jak to sie mowi w krakowie (mam nadzieje ze nikogo nie uraze) pi##deczki i rozmawiają o imionach...po dłuższej i coraz bardziej bezsensownej konwersacji jedna blondi stwierdziła, że on to chciałaby mieć na imię Nora, na co druga bardzo szybko sie zreflektowala i odparła...e nie lepiej nie bo będą do Ciebie wołać Dziura.....

stałam zaraz za nimi i tak parskłam śmiechem, że aż mi głupio było....ale humor miałam do końca dnia z tej dziury :)))

Agatka jak widać każdy reaguje inaczej. Mi by w ogóle nie przeszkadzało to, że kuzynka nazwała swoje dziecko tak jak ja chciałam. Po prostu nazwałabym tak samo i co za problem:)
Szkoda, że nie poznałaś mnie i saffi, być może imię Gosia wydałoby ci się inne. Ale to tylko taka refleksja.

Traschka popieram. Szkoda, że nas nie poznała....;-) Wszystkie pozostałe Gosie, które znam to naprawdę fajne dziewczyny.

Lili bardzo ładne imię, nawet kiedyś chciałam nadać tak córce jak by co, ale...ale moja ciocia bliska nazwała tak swoja suczkę, i to jorka - nie znoszę tych psów i teraz to imie...eah:baffled:

Ja znam kilka Gosi i są fajne, jak jedna...

ironia, ale mnie rozbawiła twoje opowiastka

mnie też lili sie podoba ale u nas zrobiło sie zbyt popularne niestety ;) ale to takie dziewczece i powabne :)

kiedys jechałam autobusem i stały jakies 3 lachony z gimnazjum, takie typowe jak to sie mowi w krakowie (mam nadzieje ze nikogo nie uraze) pi##deczki i rozmawiają o imionach...po dłuższej i coraz bardziej bezsensownej konwersacji jedna blondi stwierdziła, że on to chciałaby mieć na imię Nora, na co druga bardzo szybko sie zreflektowala i odparła...e nie lepiej nie bo będą do Ciebie wołać Dziura.....

stałam zaraz za nimi i tak parskłam śmiechem, że aż mi głupio było....ale humor miałam do końca dnia z tej dziury :)))

Super! Ja bym pewnie ryczala ze smiechu, ale panienka nawet inteligencja sie wykazala. U nas takie panny nazywa sie Tussi :-D

SILVA Ja miałam dla chłopca wybrane imię WIKTOR. I już jak byłam pierwszy raz w ciąży to wszyscy wiedzieli, że jak będzie chłopiec to tak będzie miał na imię, bo to po moim Dziadku (Tata mojego Taty). Niestety nie urodziłam... A moja kuzynka, która w grudniu została Mamą tak właśnie dała Synowi na imię!

I powiem Wam że bardzo mnie to boli...
Bo wiedziała, że mój synuś miał mieć tak na imię... Poza tym to moja najbliższa kuzynka, więc dla mnie imię Wiktor przepadło.

I jestem na Nią wściekła, więc proponuje pogadać z koleżanką (tym bardziej jeśli zależy Ci na przyjaźni) bo to nic fajnego! :wściekła/y:

Co do imienia GOSIA- nie podoba mi się ze względu na to, że znam 2 Małgorzaty i jedna głupsza od drugiej...
Ale jeśli w rodzinie żadna tego imienia nie nosi... I źle się nie kojarzy to czemu nie ;-)

Ja nadal nie mogę się przekonać do Aleksandra... wrrr.... :szok:
Z tego co pamiętam Silva wspominała coś o Szymonie :confused:
Z tego co pamiętam Silva wspominała coś o Szymonie :confused:
No to chyba sie zle zrozumialysmy :-)

Ale najwazniejsze ze sie podoba i nie jestem jedyna bo tu w irlandii nie spotkalam sie z wiekszym entuzjazmem:wściekła/y:

reklama
Do góry