reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

NO BO JA BARDZO CHCE jedno ztych wlasnie imion, w zasadzie to powiem wam,że po cichu mam nadzieje na dziewczynke na Kalinkę,a chłopak to już w rezerwie:-D

reklama
a czy i ja moge sobie dopisac benjamina? tak dzis sobie powstarzałam i mi przyległo ;) chciałam benedykt ale mi s mowi ze bedzie mu sie z hitlerjugen kojarzyc...co za facet !

Ja juz plec znam wiec nie ma problemu. Synek bedzie miec wloskie imie (po tatusiu, a raczej po moim szwagrze, ktory nie ma dzieci). Alessandro (tak jak del Piero z Juventusu, moja pierwsza wloska milosc), w zdrobnieniu Sandro, Alex (takie imie chciala moja corka).

heh:) Faceta jeszce mozna namowic:) My kobiety mamy ten dar do przekonywania:) Mi tez podoba sie imie Benjamin :D ale moj synus juz ma wybrane imie: Oskarek. i raczej tak zostanie do konca:) aaa gdyby jednak siurak zniknol to dla dziewczynki to jeszcze troche do wybierania mamy:p podobają mi sie ; Victoria , Amelka, Natalia i Oliwia:)

justynka u mnie na li scie tes byl Gabriel i caly czas gdzies mam tam go z tylu glowy. Zobaczymy.
ironia a z tym dopisaniem Benjamina do listy to do mnie pytanie? Mi nic do tego moge sie tylko cieszyc, ze komus sie podoba;-)

jak tesciowa usłyszała o benjaminie...to była cisza....i po chwili ...jak by nie miał na imie to bede go kochac.... lol....chyba kazda tesciowa tak na to imie reaguje?
ale oczywiście w moim przypadku olewka :) w koncu nie jej dziecko i nie musi go kochac...bo znajac ją to go zamymła i zaprzytula...błe...

reklama
Dziewczyny ja to chyba jakaś dziwna jestem, bo mnie na razie żadne imię nie powaliło na kolana :( Jak tak czytam Wasze listy, albo to że jesteście już zdecydowane na jakieś imię to Wam zazdroszczę :zawstydzona/y:
Ostatnio coś tam z mężem zaczęliśmy luźno na temat imion, ale w żadnym nie doszliśmy do porozumienia. A synek na pytanie jak będzie się nazywał brat lub siostra odpowiada Emilka albo Kuba (na Kubę w żadnym wypadku nie chcę się zgodzić ;) )
Póki co coraz bardziej się rozglądam i czytam, może coś nam wpadnie w ucho :) Albo jak na połówkowym dowiemy się jaka płeć to będzie łatwiej :)

Ooo z dziewczęcych imion podoba mi się Kalina (widzę, że tu większości) i Jagoda, ale niestety one raczej do nazwiska nie pasują, jak na złość :/

Do góry