reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

reklama
Kalina - ładne. :-) Mi się z Kaliną Jędrusik kojarzy.
Benjamin - niczego sobie
Przy okazji świąt moja Mama zapytała o imiona - powiedziałam i przyjęła do wiadomości - zresztą wie, że dyskutować ze mną nie ma sensu. Coś tam rzuciła o drugim dla chłopca po Dziadku, ale stwierdziłam, że mi się nie podoba.
Ojcu Młodego/Młodej jak pisałam oba moje pomysły się nie podobają, ale z paru ważnych powodów Jego zdanie jest dla mnie bez znaczenia, zresztą wie, że i tak postawię na swoim.

Nadzieja -męża kuzynka urodziła w czerwcu tego roku synka. Całą ciążę mówiła do niego (wraz z mężem) Rysio - tak miał się synek nazywać. Ja osobiście bym tak mojemu synkowi nie dała na imię, ale słowa nie powiedziałam, w końcu to indywidualna sprawa. To rodzice mają wybrać imię dla dziecka. Po narodzinach (nie znam powodu) Rysio stał się Mateuszkiem :-) Mam nadzieję, że wraz z mężem wybierzecie imię, które WAM się spodoba, a nie rodzinie czy znajomym.

Dzieki Wam wszystkim za opinie. Ja mysle, ze mam jednak troche czasu I moze jeszcze cos sie zmieni. A jakbym miala sie sluchac tesciowej to pewnie dziecko mialo by na imieniem Adolf- po dziadku haha.
justys kalinka mi sie bardzo podoba.

benjamin to cudowne imie :) benuś, ja bym wołała na niego beniutek :) ale to takie przywyczajenie do głupich zdrobnień nie tylko ludzkich imion :)
bardzo mi się podoba to imię i nie rozumiem dlaczego tesciowa się wtrąca? obca osoba i ma czelnosc mowic co jak powinno być??śmiech na sali :)

w zyciu nie pozwolę sobie żeby mi szwagierka czy teściowa dawały jakiekolwiek rady heh :) ani pojęcia o tym nie mają ani nic...i dlaczego miały by się trącać ....one np twierdza ze mocna kawa im nie zaszkodziła jak były w ciazy czy np troche wina....szoook!!!! nie po to siedziałam 5 lat na pedagogice i tłukłam biomedyke zeby mi jakies nieuki mowily ze alkohol nie szkodzi...i tak samo jest w kwesti tego co kto powinnien robic ;)

ja chciałam dac małemu benedykt bo beniu mi się strasznie podoba... :( póki co jest antoś ale jeszcze do konca się nie zdecydowałam :(

a na moja kazda propozycje rodzinka kreci glowa i mowia ze im sie nei podoba :dry: Brat to juz dosadniej ze okropne itp... hhmm...
jesli cos nowego mi nie wpadnie do glowy to bede wybierac miedzy Zojeczka, Matylda, Kalinka, Emilka, Martynka, Tola, moze Iwonka... Ilonka...
za duzo tych imion :-D

no to u mnie to jest tak teraz:
dziewuszka: chłopiec:
Kalina Jędrek-Jędruś
Michalina-Michasia Gabriel-Gabryś
Zoja Aleksander-Aleks

reklama
justynka u mnie pewnie sie pozmienia, choc z marcelkiem twardo szlam w zaparte i bylo jak chcialam, choc na poczatku chcialam szymka... mama szybko mi je obrzydzila... z marcelkiem sie juz nie dalam. Ale tu nie jestem pewna... eehhh...
Twoja lista krotka hehe moja dluzsza ;-)

Do góry