reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dziecka

reklama
kati :-)
dubeltowka... dzieki :tak:

edit:
a ja myslalam ze duzo teraz sie tez daje Weronika, Wiktoria a tu prosze na koncu...
i jestem w szoku ze Luna to imie dla dziewuszki legalnie mozna dac szok... moja kotka tak sie zwie:sorry2:

Ostatnia edycja:
kati :-)
dubeltowka... dzieki :tak:

edit:
a ja myslalam ze duzo teraz sie tez daje Weronika, Wiktoria a tu prosze na koncu...
i jestem w szoku ze Luna to imie dla dziewuszki legalnie mozna dac szok... moja kotka tak sie zwie:sorry2:

Moja kotka tez sie nazywa Luna :-D
To imie oznacza ksiezyc (wl) i jest dosc czesto nadawane we Wloszech. Tam wiele imion "cos" oznacza np - Chiara (jasnosc), Aurora (jutrzenka), Stella (gwiazda), Azzurra (niebieska), Domenica (niedziela)

Mojej babci sąsiadka ma suczkę która wabi się Luna... :-D Imię ładne ale niestety mnie się kojarzy z psem :)

A imiona przeze mnie wytypowane dla mojej pociechy znajdują się w rankingu popularnych dosyć nisko bo Gracja jest na 147 miejscu a Alan na 32...Mogę być spokojna :-)

ja po ostatnim usg zgłupiałam, z moich przeczuć wynikało że na 90% miała być dziewczynka, a tu pan doktor wyszukał jajeczka, jeszcze nie chciał określać płci, ale byłam zszokowana, wogóle nie dopuszczałam myśli o chłopaku, a tu niespodzianka, na razie jeszcze nie wybieram imion, bo coś nie dowierzam, następną wizytę mam na 13 stycznia i może się wkońcu okaże, kto siedzi w moim brzuszku, bo jakoś nie mogę nawet myśleć o imieniu dla chłopca, nie zrozumcie mnie źle, bardzo się będę cieszyć z dzidzi, obojętnie jakiej będzie płci, ale na razie się wstrzymam od wymyślania, na razie z mężem żartujemy że damy imiona po naszych rodzicach (Andrzej-Józef-Eugeniusz i Henryk - te dwa ostatnie po babciach, tylko w wersji męskiej) hahahahaha

Rnking dla Warszawki a to inny świat;-) ale jakaś tam tendencja się powtarza. U mnie Benjaminów brak swoja drogą fajne imię :-) Aleksandrów tez nie ma choć na innym forum usłyszałam że to popularne imię ale nie u nas;) Tak samo Filip niby w rankingu dosc wysoko ale ja nie znam żadnego dziecka o tym imieniu. W moim bloku w 4 klatkach obok siebie jest 5 Marcelów w przeciągu 2 lat:szok: Nie rozumiem czy ludziom nie przeszkadza. mega hitem jest Julia, Maja, Zuzia. Swego czasu każda dziewczynka która się urodziła koleżankom była Mają. No i pogrom Kubusiów. To ładne imiona sa nie powiem ale strasznie oklepane. Ostatnio babka z 3 letnia córk w sklepie i woła ją JESSICA a znajoma ma Wanessę a inna Sandrę.

Mi dla babeczki podoba się Łucja ale znajomi mają. Synek dla brata Miłosz wybrał i mi sie podoba ale M kręci nosem ale on tak ma:-)

reklama
hej
a jak sie zdrabnia Laure? Laurka? Ogolnie sliczne imie.... hhmm... Daria dla mnie za popularne ;-)

a my wczoraj zdecydowalismy na imprezie tak sie temat rozwinol, ze w koncu mezus zdecydowal i zdeklarowal ze moze byc Matylda albo Leonek :-):-):-)

Do góry