reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dziecka

W kwestii imion nadawanych dzieciom i odbioru społecznego niektórych z nich polecam Wam bardzo artykuł - moim zdaniem dość dobry:
Onet.pl Blog
Poniżej fragment pochodzący z tego tekstu:

"Od pewnego czasu jest wysyp imion, zwłaszcza tych "hamerykańsko" brzmiących, popularnych w serialach i filmach, Andżelik, Sabrin, Dżesik, Brajanów, Bradów, Kewinów (mam złe przeczucie, że niedługo nastąpi wysyp Edwardów). Jak również właśnie Amelii, Oliwii, Julii, Zuzanny, Antonin, z męskich Antosiów, Bruno, Natanów, Benjaminów i Maksów; to się z czasem zmienia, ale takie tendencje widać. Teraz królują również Jasie, Stasie, Zosie i Marysie. I nie chodzi o to, że Kasia jest ładniejsza od Julii, czy Bogusław to ładniejsze imię niż Natan. Problem jest taki, że co trzecia dziewczynka to Oliwia, co czwarta to Amelia, a co czwarty chłopiec to Antek. Jak owieczki, jedni po drugich, nadają te same imiona. Duży przekaz informacji spowodował to, że ludzie, owszem, nadają imiona takie, jak im się podobają, ale poprzez massmedia, wszystkim podobają się te same imiona, które wcześniej podobały się tylko garstce".

reklama
Z imieniem Benjamin się nie zgadzam, że jest wysyp Benjaminów...jak długo pracuje, a trochę lat już przepracowałam i w przedszkolu i w szkole to nie widziałam dziecka o imieniu Benjamin...

No mam nadzieje, ze jednak Benjaminy sie nie wysypia :-(. Choc tutaj slyszy sie troche o celebrytkach nadajacych to imie. Ostatnio slyszalam o modelce Gisele i o Travolcie nadajacego to imie swojemu nowonarodzonemu. Mam nadzieje, ze na tym sie skonczy.

Pracuję w przedszkolu i u mnie w pracy nie ma ani jednego Benjamina, a nasze przedszkole jest duże :tak: Może nie będzie tak źle;)

reklama
Do góry