reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dziecka

reklama
Matylda tez mi sie podoba wiec spoko ;-)
Dyskusja trwala dlugo i zostalo i tak na Matyldzie :-) Jedyne imie ktore bylo OK dla nas dwoje... bo reszta albo mojemu sie podobaly a mi nie albo na odwrot ;-)
Matylda byla juz w mojej glowie za czasow marcelka w brzuszku... Ale i tak jestem szczesliwa ze juz moge imieniem nazywac moje dzieciatko w brzuszku :tak::-D

Dubeltówka, mój Marcel na 28 miejscu ;-)
a masz może takie ranking imion ale ogólnopolski?

Kati, jedna z moich koleżanek ma córkę Jagódkę - piękne imię. Świetna dziewczynka, imię to baaardzo do niej pasuje :tak:

Fionka, no ja taką niespodziewajkę miałam przy Marcelu. Też byłam nastawiona na dziewczynkę (u mnie w rodzinie pierwsze z dzieci zawsze to dziewczynki. Zaś u mego męża pierwsze rodzą się chłopaki), byłam pewne że geny mojej rodziny zwyciężą :-D Jak ginekolog mi mówił że mam synka to go ochrzaniłam że jest w zmowie z moim mężem i żeby nie wpieniał ciężarnej :-p
Uwierzyłam dopiero po kilku ładnych tygodniach na usg 3d jak lekarka pokazała mi "klejnoty":cool2:

Mamusia.olusia, a widzisz - ani u mnie w rodzinie, ani u męża nie było żadnego "Marcela", ani u naszych znajomych, czy nawet znajomych znajomych. W ogóle jak obwieściliśmy rodzinie jakie imię nadamy dziecku to ich odpowiedź była "....yyyyyyyyy...ładne" a za chwilę "a gdzie ty je wynalazłaś?" na odczepnego mówiłam że na papierze toaletowym :-p
Być może jak kiedyś pójdzie do szkoły to będzie miał styczność z innymi Marcelami, bo teraz coraz częściej spotykam się z tym imieniem (nawet choćby przez BB czy inne fora).

Katamisz, Laura też mi się bardziej podoba :tak:

ja dla dziewczynki mam już dawno wybrane imię - Marysia :-):-):-)
a dla chłopca brak pomysłu:zawstydzona/y:

barmanka super sa Marcele prawda ;-):-D ja tez nie slyszalam w soich okolicach o innym Marcelku ;-)
Marysia tez slicznie i bedzie kompletowalo do Marcelka tez na M :tak:

Mamusia, Łucja i Miłosz bardzo ładne :) Miłek niestety mojemu D się nie podoba :dry:

Katamisz, kiedyś nad Darią myślałam, ale mąż ma Darek na imię więc zrezygnowałam ;) Ale czy popularne? Ja żadnej małej Darii nie znam :)

Larvunia, super że doszliście do porozumienia w kwestii imion :) Mój kuzyn ma Leonka :)
A u nas coś powoli rusza w wyborze imion, ale póki co to luźne rozmowy i też na zasadzie wybicia z głowy synkowi tego Kuby ;)

Ja na razie jeszcze nie wiem kogo noszę w brzuszku, ale bardziej się czuję na chłopca. Dotychczas wszyscy u mnie są na "K". Więc dla chłopca mam już wybrane i uzgodnione ze wszystkimi Kornel. Dla dziewczynki niestety nie umiemy znaleźć imienia na "K", ale M. i mojej córce podoba się Julia i Alicja, a mi Marysia i Zuzia.

Powiedziałam drugiej Babci o wybranych imionach - stwierdziła, że się Jej Krystyna nie podoba a co do męskiego nie komentowała. I tyle. Przyszywany Dziadek nic nie mówił w tym temacie, ale wyglądał na zadowolonego.
Laura, Kornelia, Nela - ładne.
Marcel - jakoś mi mniej pasuje.
Podobno "hity" to Amelki i Julie - zatrzęsienie w przedszkolach.....:szok:

reklama
Do góry