reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziecka

Ja wczoraj pół nocy dyskutowałam z mężem o imionach, nawet weszłam na imiona dla kotów, hehe, kilka ciekawych tam znalazłam, naprawdę ładne! Ale nie wiem czy ktoś by to zarejestrował... oczywiście mówię czysto hipotetycznie bo moje wybrane są z tych tradycyjnych:)

reklama
dla mnie nadawalnie imion obcojęzycznych to trochę przesada, co innego jeżeli któryś rodzić pochodzi z innego kraju

fionka ja tez nie do końca to rozumiem, czasem mam wrażenie, że to jakieś kompleksy czy coś... Chyba, że ktoś mieszka za granicą to w ogóle inna sprawa i nie ma o czym dyskutować.

traschka już cię miałam opierniczać, bo źle zrozumiałam hahahaha

ja jestem tradycjonalistką i cenie pewne wartości, oczywiście każdy ma prawo wybrać imię dla swojego dziecka, ale niech to zrobi z głową, żeby później dziecię nie miało trudniej w życiu, patrz ekstremalny przypadek dzieci Wiśniewskiego - chociaż tam imię jest chyba najmniej znaczące hahahaha

powiedzcie mi dlaczego imion nie mozna w pozniejszym wieku zmieniac a nazwiska tak??

no i co sadzicie o imieniu Michalinka, Michasia... Misia ;-):-)
justynka1 nie widzialam posta sorki ;-)

reklama
fionka miło mi znaleźć na forum drugą "tradycjonalistkę", już myślałam że jestem jedyna i czułam się jak stara babcia ze średniowiecza hehehe :)
Mi imiona bardzo kojarzą się z osobami i czasem imię brzmi łądnie ale niestety osoba o tym imieniu skutecznie mnie do niego zniechęciła... I mój M. nie rozumie dlaczego nie chcę nazwać maleństwa Joanna, skoro sama przyznaję, że to łądne imię:) No ale... :)

Do góry