reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

reklama
u nas w ośrodku zdrowia nie ma pediatry :no: będę musiała z małą jeździć do poradni w sąsiedniej miejscowości.

Forever, ulg w przyjmowaniu do żłobka czy do przedszkola nie będzie, bo były nagminnie wykorzystywane przez tzw wolne związki. Matka występowała jako samotna a po dziecko przychodzili razem, razem mieszkali, razem się utrzymywali i niejedna taka para stała finansowo lepiej niż małżeństwa. Nie wiem jak gdzie indziej, ale we Wrocławiu ma być tak, że owszem, matka samotna ma większe prawa, ale pod warunkiem, że ma jeden z dokumentów:
- pozbawienie ojca praw rodzicielskich
- akt zgonu ojca dziecka
- zaświadczenie z więzienia lub ośrodka karnego o odbywaniu kary

W pozostałych przypadkach oboje rodzice są zobligowani do utrzymywania dziecka i wreszcie skończy się farsa z fikcyjnymi rozwodami.

Dubeltówka - Joasia to piękne imię - moja najmłodsza siostra się tak nazywa. Imię wybierałyśmy razem z mamą i drugą siostrą :-)

hura! MIałam nadzieję ,ze nie zmienicie!:) Moja mama to Joanna i naprawdę polecam to imię. Wszystkie Asie jakie znam to fajne babki. Do tego mądre i b. urodziwe:)

reklama
Dubeltówka - Joasia to piękne imię - moja najmłodsza siostra się tak nazywa. Imię wybierałyśmy razem z mamą i drugą siostrą :-)

Też lubię to imię bo mam Joanna na drugie, miałam mieć na pierwsze ale Tata jak szedł do urzędu zgłosić to usłyszał fajną piosenkę którą śpiewała wokalistka Iwona jakaś tam i mu się to spodobało, więc zostałam Iwona:-):-):-).

Do góry