reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

A my (maż i ja) wracajac z castoramy doszlismy do porozumienia i bedzie . . . Andrzej . . . Jedruś normalnie.
Już nawet widzialam takie literki, podobne do tych które jedna z dziewczyn gdzies na zdjeciu pokazywala. Musze tylko do tego sklepu podejsc zapytac o cene, bo dzisiaj byl juz zamkniety.

reklama
ze mnie mezus z bratem nabijali sie jak lezalam 2 tyg w szpitalu po porodzie (wiec mezus sam szedl rejestrowac szkraba) ze da Eustachy :sorry2: i mnie straszyl.... i w smsie napisal mi "no to mamy Eustacha w rodzinie :)" gdzie wiedzial od poczatku ze ma byc Marcelek :-D
Teraz tez czasami mowi ze bedzie Eustacha jak go wkurze :-D

ale na szczescie wiem ze to tylko zarty ;-)

ze mnie mezus z bratem nabijali sie jak lezalam 2 tyg w szpitalu po porodzie (wiec mezus sam szedl rejestrowac szkraba) ze da Eustachy :sorry2: i mnie straszyl.... i w smsie napisal mi "no to mamy Eustacha w rodzinie :)" gdzie wiedzial od poczatku ze ma byc Marcelek :-D
Teraz tez czasami mowi ze bedzie Eustacha jak go wkurze :-D

ale na szczescie wiem ze to tylko zarty ;-)
Mój Robert się ze mną sprzecza, że jak pójdzie rejestrować małą to poda imię Kunegunda. Już teraz każe mi szukać zdrobnień do tego imienia czym mnie wybitnie wkurza, bo boję się, żeby mu cos przypadkiem nie odbiło i rzeczywiśćie tego nie zrobił.

Ja się jeszcze nie spotkałam z tym imieniem. Jak je zdrabniają (muszę chba zacząć oswajać się z tą myślą i tym imieniem ;-))

reklama
Literki to ja bym chciała niedrewniane i niefilcowne - bo też takie widziałam - takie eleganckie jak kupiła Nadzieja :) - a ciekawa jestem na ile się cenią za Wielką Wodą w tym temacie, bo pisałaś gdzieś, że pełne imię by Cię do bankructwa doprowadziło...
Co do imienia to myślę Młodą rejestrować sama - jak zresztą wszystko robić co ma z nią związek jak na razie kolejność 1.rejestracja 2.żłobek 3.dodatkowe ubezpieczenie 4.przychodnia - więc niespodzianek nie będzie. :tak: Gdyby nawet Tatuś Młodej poszedł - ale to w kategorii cudu rozpatruję bardziej - to raczej by się nie odważył mi przeciwstawić, bo ostatnio stwierdził, że jestem cholerykiem....:-p

Do góry