reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziecka

larvunia, no to może dobry sposób na Twego męża taki, że wymyślaj mu same paskudne i dziwaczne imiona (nie mam na myśli Poli, bo również je obstawialiśmy), a on wtedy w akcie rezygnacji i desperacji przystanie na Matyldę i wyjdzie na Twoje:tak:

u nas nadal Adam Jan (bo mój typ-Igor- nie pasuje mi na drugie tutaj);

reklama
heheh cos czuje ze (jak juz ktoras zauwazyla) wroce do pierwszego wymyslonego mojego imienia :-D
Do Matyldy sie nie czepia imi tez pasuje... Tylko rodzice sa na NIE.
Marcelek i Matylda nawet pasuje co nie :-)

larvunia - faktycznie pasuje świetnie, oba dzieciaki na M! a wola rodziców, cóż... nie chce wyjść na niewdzięcznicę czy coś, ale...to Wasze dziecko, nie ich; oni mieli swój czas na własne decyzje, a wybór imienia jakby nie patrzeć - dość istotna kwestia, więc dziwię się, że w ogóle coś im może pasić bądź nie w tej kwestii (choć moja mum też kręciła nosem na Igora, ale jej uprzejmie i stanowczo wyjaśniłam,, że z całym szacunkiem - jej się podobac nie musi); larvunia dawaj Matyldę, mówię Ci!!!

HA! ale sie zlapalam niedawno...
siedze w wannie i nagle mloda mnie kopnela az sie wyprostowalam i musialam polozyc w wannie i mowie kladac sie "no Alutka nie kopiemy mamy tak mocno..." i zaniemowilam :eek::eek::eek:
Pozniej mysle i sie poprawiam "Alutka Ty jestes czy Matylda" :sorry:

larvunia a ja jednak przystaję przy Michalince!!Alicja ładnie ale Ala już pospolite a takie zdrobnienia na pewno byłyby nieuniknione:zawstydzona/y:A Matylda jakoś tak dla dziecka nie widzi mi się wcale coś jak Honorata-takie twarde bardzo.Dla dorosłej kobiety już ok.

reklama
Do góry