reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

tusen co za historia!!! niesamowita, naprawdę:tak:
Ja też jestem za Alicją.Bardzo ładne imię.

Chciałam jeszcze powiedzieć że ja tez należę do tych które nie mają wybranego imienia.
Mi podobają się Nadia,Liliana lub Majka a mój M wyskoczył ostatnio z Jagodą. Więc też nie wiem już jak mówić do brzuszka.
Angel znam jedną Jagodę - super dziewczyna!!!
larvunia obstaję za Michaliną albo Zojką - piękne imiona

reklama
Larvunia- na rodzinę nie patrz. U mnie jak usłyszeli, że będzie Pola (I córka) to dramat, no katastrofa po prostu. Wydzwaniały do mnie wszystkie mamy, babcie:"...że zrobimy krzywdę dziecku..."itp. A teraz dumne twierdzą, że najpiękniejsze imię- a ja im wtedy złośliwie przypominam "....katastrofa...krzywda..."
Teraz jak pytają to mówie, że jeszcze nie zdecydowaliśmy- hmmm...a literki już kupione:-D

Swoją drogą może Pola?:-)

do mnie osobiscie Jagoda jakos nie przemawia :) ale podobają mi się takie jak: Hania, Ania, Helenka...jak dla mnie teraz za dużo julii, lilianek, martynek :) u nas gdyby była dziewczynka to na pewno helenka po mojej babci :) mam nadzieje ze nastepne bedzie heh :)

Nie wiedziałam że imię Martyna znowu wróciło.W szkole średniej ze mną w klasie razem było 5 Martyn.Z jednej strony to nawet śmiesznie jak ktoś chciał którąś z nas do odpowiedzi bo wtedy odzywały się wszystkie albo żadna :-)

Dla mnie ta Jagoda niby taka neutralna ale jakoś do końca nie jestem przekonana.Coś mi w niej nie pasuje,tylko jeszcze nie wiem co.Może to że nie potrafię wymyślić jakiegoś zdrobnienia dla tego imienia.

Angel jak ja bym chciała, żeby mój wyskoczył z Jagodą... jestem zakochana w tym imieniu i gdybym sama miala wybierać to na pewno to! ALe jak stwierdził mój M. - Jagoda to takie samo imię jak Trawa albo Krzak:( Swoją drogą,... mam na drugie imię Jagoda:)

Polkajka Pola jest super!

Dziś weszłam do takiego butiku z różnościami i spodobały mi sie literki . Tak jakby drewno pomalowane białą farbą i wytarte papierem ściernym na stary styl.Pomyślałam że kupie je i szukałam imienia mojego synka okazało się że brakuje literki T.Strasznie byłam zdegustowana tym bardziej że panie nie umiała określić czy będzie jeszcze dostawa tych literek.
Wyszłam bardzo niezadowolono,bo już miałam koncepcję i już widziałam jak one pięknie wyglądają na ścianie lub na drzwiach wejściowych do pokoju dziecinnego........
I nagle coś mnie olśniło,bo czasami myśląca mi się włącza.Poleciałam z powrotem do tego butiku i zaczełam szukać innych literek..........i wybrałam i były wszystkie te które potrzebowałam:-):-):-)Poprostu wróciłam do swojego pierwszego wyboru imienia .Normalnie jestem sama zaskoczona tym co zrobiłam,a niedobory w sklepie mi w tym pomogły:-D
Czyli oficjalnie ogłaszam że kicham na to co inni mówią ,Mój drugi syn będzie miał na imie BENJAMIN i kropka.
Aha nie pomyślcie sobie że zmieniłam zdanie z powodu tych literek,ja poprostu wierze w przeznaczenie myśle że taki własnie dzień musiał nadejśc,musiałam wejśc do sklepu musiało w nim brakować tej literki itd.
Zaraz cyknę zdjęcia i pokaże te słynne literki co to zmieniły moje życie:-):-):-D:-D

IMG_5202.jpg Gratuluje wyboru!!!:))))), Ja tez sie zdecydowalam na takie literki, ale dodatkowo maja wieszaczki jak widzicie. Przymocuje je nad przewijakiem gdzie bede mogla sobie cos podrecznego powiesic. Acha i kupilam tylko "BEN" bo na "BENJAMINA" musialabym zbankrutowac takie cholerstwo drogie :)))

larvunia jesli moge podzielic sie z Toba moja opinia to z tych podanych imion najbardziej podoba mi sie Michalina, bo po pierwsze jest jednoczesnie klasyczne a zarazem na czasie, a po drugie pasuje zarowno do dziewczynki jak i do doroslej kobiety.
tusen wlasnie dopatrzylam sie twoich literek. SUPER! Ciekawe co powie Benjamin jak uslyszy historie mamy :-)

dziekuje dziewczyny :tak:
jejku jak macie fajnie te co juz jestescie pewne imion :sorry:

polkaja powiedz mi Pola to zdrobnienie z jakiegos imienia wzielas czy poprostu POLA i czy mialas problemy z rejestracja :sorry: Tez nad tym imieniem kiedys myslalam :tak: No i mi namieszalas teraz dodajac kolejne imie blahahaha :-D

edit:
kiedy Pola ma imieniny
znalazlam 23 wrzesnia tjaaak :confused:

Ostatnia edycja:
tusen wlasnie dopatrzylam sie twoich literek. SUPER! Ciekawe co powie Benjamin jak uslyszy historie mamy :-)

Wiesz jeśli imie będzie mu sie podobać to opowiem mu ,gorzej jak jak usłyszę od niego kiedys pytanie "mamo czemu mam tak brzydko na imie????"Wtedy powstrzymam sie od opowiedzenie mu histori i będę musiała chyba coś wymyśleć.
Ja wiem że może upiększanie pokoju dziecka nie jest tanie......ale sprawia mi to ogromną radośc i póki mam za co robię to.Zawsze mówie sobie że zaoszczędziłam na czymś innym to mogę pozwolić sobie na coś dodatkowego droższego.Kupiłam niedawno łóżeczko za pół ceny i fotelik samochodowy za 30%wartości rzeczywistej(bardzo dobrej firmy)więc muszę zużytkować nadmiar gotówki;-);-);-)
A literki Twoje są sprytne ,ładne i funkcjonalne.

larvunia ty tez będziesz pewna ,zrób coś w tym kierunku żeby było postanowione i kropka .

No i mi namieszalas teraz dodajac kolejne imie blahahaha :-D
Zakazuje larvuni mieszania w głowie,bo nam się dziewczyna wykończy!!!!!!!!!

wlasnie z moim rozmawialam przed wyjsciem jego do pracy o imionach....
powiedzial ze znowu zaczynam marudzic :sorry:
no ale na imie POLA powiedzial "JAK, CO, NO CO TY ZGLUPIALAS! Od Polo samochodu czy co to imie... czy od ilosci pól! Absolutnie nie! Juz wole te Matylde Twoja" :confused2:

reklama
wlasnie z moim rozmawialam przed wyjsciem jego do pracy o imionach....
powiedzial ze znowu zaczynam marudzic :sorry:
no ale na imie POLA powiedzial "JAK, CO, NO CO TY ZGLUPIALAS! Od Polo samochodu czy co to imie... czy od ilosci pól! Absolutnie nie! Juz wole te Matylde Twoja" :confused2:

Hahahaha typowy facet. Swoihc propozycji pewnie podać nie potrafi,ale wszystkie inne są eta fu :eek: Ja nadal za Alicją :D

Do góry