wspomnienia
od tego sie zaczelo:
Co sądzicie o imieniu AMARU albo ANGELO .czy nie są zbyt dziwaczne? nie wiem co o nich sądzić?Pomóżcie
no to pomoglysmy.. albo i nie
Ola K. Aisha, wybór imienia to bardzo indywidualna sprawa - ja osobiście nie mam nic przeciwko imionom oryginalnym (o ile ładnie komponują się z nazwiskiem). Możesz jednak mieć problem z rejestracją takiego imienia w urzędzie stanu cywilnego, więc lepiej sprawdź to najpierw
naja Melazyp brzmi bardzo poetycko. moze zamiast Angelo? na pewno jest mniej pretensjonalne.
Teddy Moj typ to Grenfrewi...
...taki meski, twardy typ... a nie jakis tam Angelo...
Lilka matko co za okropne imiona!!!
lubie malo spotykane imiona ale bez przesady!!
niech one sa zadkie ale ladne
jakie dziecko chcialoby miec na imie Grenfrewi albo np.Melazyp??? powiem wam-zadne!!!
podobac wam sie moga ale nie krzywdzcie dziecka biednego bo w wieku 18lat bedzie imie zmienial
Zadkie a ladne np.Natan,Fabian,Dorian,Iwo.......itd.
naja Lilka, alez to imiona swietych! pomysl, jaki dar moga z soba niesc!
ale moze masz racje.. Zozym byloby milej brzmiace dla ucha.
Teddy całą noc myślałam nad tym imieniem... i faktycznie...
troche jakby za twarde... no i nie na "A"...
ładniej będzie Audyfaks... nie dość, że święty, meczennik, to jeszcze imię tak współcześnie brzmi... ma element audio oraz faksujący... jak dla mnie to imie z przyszłością...
naja Teddy, ale jak to zdrabniac? pomysl o dobru dziecka! ja wybralabym, jesli na 'A' Abibo. 'Bibusiu' tak slodko brzmi!
Teddy jak to jak zdrabniać...
Auduś, albo Faksik...
ale Bibek też fajnie...
szkoda, że to nie dziewczynka... mogła by być Amonaria...
naja nigdy nic nie wiadomo, moze to byc i dziewczynka. przeciez ze zdjeciami z usg roznie bywa - o pomylke nietrudno!
a ja to bym dziewczynce dala Wertepa. podobno poprzez imie mozna przekazac pewne cechy - moze bylaby podrozniczka...?
Teddy ... jak "Be" to ja się nieśmiało wtrące...
może Brykcjusz...
... a co, niech się chłopak nabryka w życiu... na zdrowie...
dla dziewczynki niezaprzeczalnie Bazylissa...
jak będzie brzydka, to się wine zwali na "patrona"
naja albo Charyzjusz (przechodze do 'C')
bedzie mial wyjatkowa osobowosc, charyzmatyczna rzeklabym.
a dziewczynka moze bedzie pieknoscia wyjatkowa, wiec czemu by nie z polska Kwiatosława? zadna tam Róża czy Kalina, czy nie daj panie Daisy z cudzoziemska, a własnie Kwiatosława łącząca w sobie piekno wszystkich roslin....
Teddy jak na "C" to chyba Cwiatosława...
dla mnie numer 1 to Cibor...
naja piekne..
bo Cyriak budzi we mnie jakies takie skorne skojarzenia.
Teddy to tak, jak we mnie Dezyderiusz i Dziersław...
.... cholera, na "D" to same genialne wynalazki
naja to prawda. Dziadumiły tez mi nie przypadl do gustu, choc naprawde probowalam sie przekonac
Teddy bo on miły dziadu będzie, a nie Tobie...
karolinna albo Dobrowój taki dobry wujek chyba,hehe,kurcze ale na prawdę niezłe wynalazki lub też damskie : Dobroniega
naja 'D' do mnie nie przemaiwa. ale taki Epipodiusz mysle, ze jest juz godny uwagi. nie dosc, ze meczennik, to jeszcze imie piekne. a te skojarzenia to nie przystoja w tym miejscu, wstyd kobiety!
punta Patrząc w kierunku litery "ef" to najodpowiedniejsze byłoby chyba Fidelis, zdrobniale Fidek, Lisek, Fidzio jak kto woli, chociaż z drugiej strony patrząc to już chyba lepsze na "gie" Gościrad- ten to by nie mógł być dla odwiedzających go niemiły..., Gwalbert też mi się z czymś kojarzy, ale wolałabym się nie wypowiadać...
galandiela Ja wroce jeszcze do D
Jedna mateczka nazwala swe dziecko Denis, a dzieci w szkole na niego Penis. Ten to bedzie mial w zyciu
naja galandiela, coz.. powodzenie bedzie mial! to piekne imie.
a ja jeszcze mysle nad Ekspedytem. rozwazmy bliznieta - Ekspedyt i Wertepa. cudowna para malych podroznikow
niestety, tylko tyle udalo sie uratowac.