reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dzidziulki

MariaOla mi sie starsznie Gaja ostatnio spodobalo. Lecial w telewizji program o takiej dziewczynce niepelnosprawnej, miala na imie wlasnie Gaja a byla taka pogodna, ze poprostu, az sie poplakalam, ze ta dzidziulka ma tyle radosci w sobie pomimo wszystkiego ( byla bez nozek i miala raczki tylko do lokcia ) miala chyba 8, albo 9 lat. Ech lepiej tego nie czytajcie, wiem, ze nie powinnysmy takich rzeczy ogladac, ale to bylo silniejsze ode mnie.
No i tak mi sie ta Gajka spodobala, ze sie zastanawiam miedzy Agatka a Gaja, ale u mnie to raczej ta Gaja nie przejdzie, pewnie mnie cala rodzina wyklnie. :no:

reklama
A ja będę mieć dziewczynkę, tak powiedział wczoraj już ,że na 100%:-Dale na to 100% bym sie tak całkiem nie nastawiała. Jak na razie jest Weronika. Podoba mi się też Julia albo Zuzanna ale tyle ich wkoło. No Natalii też...

aph, Gaja to jak Matka Ziemia czyz nie? :) śliiicznie!
Skakanka, gratuluje córci! My.. czekamy na Zuzkę właśnie :)

Ja się wreszcie zmobilizowałam i powybierałam kilka. Tomek zrobi to samo i porównamy nasze imiona - aż się boję :) to nie takie łatwe nie dziewczyny ? ale jakie przyjemne :) Z racji iż nie wiemy czy dzidzia to dziewczynka czy chłopczyk wybrałam po 5 z tego i z tego :)Męskie:1 Mateusz2 Kubuś - oklepane ale ładne 3 Maciuś4 Dominik5 MichałDamskie:1 Ania2 Sonia3 Amelka4 Zuzia5 Julka

Aph ..... rodzinka już miała swoją kolej, to Wasze dziecko i Wasza decyzja. U mnie na chłopczuka pewny jest Jeremi i od samego początku mówiliśmy, że się lepiej przyzwyczaili, bo jak się tylko urodzi chłopak to klamka zapadła ... choć rodzinka wolałaby Miłoszka lub Rafałka ... ale było minęło ;-)

Asiorek ... ciekawe czy Wam się pokryją jakieś imiona :-) A kiedy ty masz kolejną szansę na poznanie płci ?

Asiorek Ania na pierwszym miejscu :tak: malo teraz jest malych Anulek.
A co do rodzinki to masz racje, ze mieli swoj czas. Imie mi sie podoba, a le z drugiej strony boje sie troche reakcji dzieci na to imie, czy nie beda wysmiewac. :-( Ech, ale jestem zdecydowana... szkoda gadac. Moze bedzie chlopak i nie bedzie problemu. :tak:

reklama
ale piekne imonka wybieracie:-) czy Wy dziewczyny tez tak macie ze np jakie simie nawet jak jest ladne ale jakkojarzy sie Wam z kims lub czyms niemilym to rezygnujecie z niego?:confused: ja na przyklad wybralam Michałka bo zawsze mialam sentyment do takiego jednego hehehe i chyba juz mi to zostanie, a dla dziewczynki Agnieszka bo imie jest proste, ale nie za bardzo pospolite ani nie wyszukane i kojarzy mi sie z silna i przedsiebiorcza osoba :-) za to w zyciu bym nie dala na imie dziecku Łukasz, Andrzej czy na przyklad Artur ( zle mi sie kojarza chociaz Artur mi sie szalenie podoba), a dla dziewczynki w moim przypadku zabojstwem by była Ania (ze wzgledu na prwie roczne rozstanie z obecnym mezem wslasnie przez taka jedna Anke wrrrr:wściekła/y: az mnie telepie) ;-) no i tak to jest z tymi imionami :-D dla dziewczynki innego typu nie mam ( no moze Marzenka) a dla chlopca to jeszcze Kamil (taki jeden ze studiow byl fajny Kamil) hehehe.

Do góry