reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dzidziulki

reklama
Xandii problem jest taki, ze nasza dzidzia, jak narazie bedzie miala tylko jednego kuzyna ( synka mojego brata ) i jedna kuzynke - Emilke. Chcialabym zeby dzieciaczki mialy ze soba kontakt, no i potem to tak glupio by bylo jakbysmy sie spotkali i 2 Emilki by byly. Zreszta lekarz przepowiada, ze chyba chlopak bedzie, wiec moze problem sam sie rozwikla.

Ja od samego poczatku czulam, ze bedzie dziewczynka i jak lekarz mi powiedzial, ze to chyba chlopak, to az mu powiedzialam, ze ciekawe czy sie sprawdzi, bo wszyscy strzelaja na dziewczynke. Zreszta u mnie w rodzinie i u Piotrka tez, zawsze pierwsze rodzily sie dziewczynki, do 3 pokolen wstecz nie ma pierwszego chlopaka. :-) Juz nawet tesciowa sie pytala, czy mam zamiar sie wylamac z tej tradycji.

Xandii problem jest taki, ze nasza dzidzia, jak narazie bedzie miala tylko jednego kuzyna ( synka mojego brata ) i jedna kuzynke - Emilke. Chcialabym zeby dzieciaczki mialy ze soba kontakt, no i potem to tak glupio by bylo jakbysmy sie spotkali i 2 Emilki by byly. Zreszta lekarz przepowiada, ze chyba chlopak bedzie, wiec moze problem sam sie rozwikla.

no faktycznie, jak się spotkają, to może być problem- zawołasz :Emilka! I obie ci przybiegną. U mnie dzieciakow jest cała masa i jakoś sie to wszystko rozmywa, a poza tym Ola w swoim przedziale wiekowym jest jedna.

Dziewczyny , a czy nazwałybyście synka Maksymilian, kiedy akurat pies waszych rodziców wabiłby się MAks????:confused::confused::confused:

No bo ja mam taki problem. Naszło mnie coś na tego Maksika, Maksymilianka itp..., a rodziców pudel to Max.
Mama powiedziała kiedys , ze może psa "przechrzcić" - choć to niemożliwe tak naprawdę....
Co tu robić?:eek:

Rodzice to jeszcze będa zadowoleni, ale dalsza rodzinka będzie miała ubaw :no:

Kamilala daj spokoj. Maksymilian to sliczne ime dla chlopca. Sama wciaż biorę pod uwagę, choc raczej stanie na Jakubie. Nie patrz pod kątem rodziny tylko jak Wam z tym bedzie. Jesli czujesz, ze maluszek ma nosić takie właśnie imię - to dobry wybór.

P.S. Moja kolezanka dala corce na imie Rima a kotce Gosia i wszyscy mowili, ze chyba jej sie coś pozamienialo, ale teraz Rima jest szczesaliwa ze ma takie orientalne i oryginalne imię. ( Tak na marginesie niedawno dokupili psa - wabi się Rysiek :)

Pozdrawiam Cynamonka ( listopadóweczka )

Ja mam kota Leona. Dziadek męża psa Czarka. :-D

Na początku chciałam nazwać malca Mateusz...ale tyle ich teraz wokoło. Pozartm jakoś mi to imię "nie leży" bo ma za mało zdrobnień...tylko Mateuszek, ew. Matuś (maż powiedział , ze to ja będę matuś a nie synek:-))...

A Maksymilian jest oryginalniejsze. I moża wołac na małego różnie zdrabniając.

Dzięki za wsparcie....:happy:

Mariola....pies ma 4 lata, ale tez o tym mysłałam:zawstydzona/y:, chociaż go kocham....

reklama
Kamila ...... ja bym się nie wahała .... Maksymilian, Max, Maksiu, Maksim .... świetne imię. A Mateuszków jest jak "psów" ;-) choć imię śliczne i bardzo mi się podoba, w skrócie wołałabym Mati

Do góry