reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dzidzi

Guinesska przykro mi, nie chciałam nikogo urazić.

Są to moje prywatne preferencje - zresztą to napisałam.
Nie stwierdziłam też, ze każdy kto ma takie imię pochodzi z rodziny patologicznej.
Odwrotnie, może to cecha woj łodzkiego, ale nic nie poradzę na to, ze w takich rodzinach 90% dzieci nie nosi polskiego imienia. Nie wiem dlaczego, ale tak właśnie jest. Moja koleżanka z socjologii nawet pracę o tym pisała.

Ostatnia edycja:
reklama
Zgadzam się z tobą Szwarou w 100%. Moja przyjaciółka od małego nienawidzi swojego imienia i nie chciałabym, żeby moje dziecko an tym cierpiało. Faktycznie pięknych imion polskich mamy pełno :) Problem tylko w tym, zeby się z mężem dogadać :)))

Napisalam wyraznie ze to jest moje zdanie:-)i szanuje zdanie innych,ale nikt nie napisal ze sa wyjatki i nie kazdy Brajan pochodzi z patologii...Powiem wam tylko ze ja mam typowo polskie imie Beata i mam z tego tytulu problemy tutaj bo nie umieja go wymowic-jestem albo Bita albo Bijata a co najgorsze uslyszalam nawet cos ala Bidet:-D
ech niewazne..to temat rzeka a mnie BRIAN wola i musze zajac sie dzieckiem bo ja nie z patologii:-D

heheeheh BIJATA :) u mnie tez to imie wymawiaja w ten sposob heheeh masakra bo niby imie dla mnie proste nie zawiera polskich literowek a tu taki problem

my natomiast dzis chwilke gadalismy i W stwierdzil ze z moich podoba mu sie Lea i Emma jak narazie ;) a z meskich Samuel oraz Marcel z Fabianem ;) zobaczymy jak bedzie dalej i jakie beda jego typy

Nie lubie generalizowania - ze jak wymyslne imie to patologiczna rodzina. Znam duzo rodzin, ktorych dzieci maja malo spotykane imiona, a sa bardzo "normalni". Jesli juz mowic o nienormalnych imionach to takich jak Rejczel czy Dżejms (widzialam chlopca ktory nazywał się Dżejms - to jest dopiero niszczenie komus zycia -_- np. Dżejms Kowalski - masakra.

My coraz bardziej skłaniamy się na Mariusza. Chciałam jeszcze dodać, że moja córcia ma bardzo popularne imię JULIA w 2004 ponoć było ich dużo. Zazwyczaj słyszy się, że ktoś nie da popularnego imienia bo będzie dziesięć np. Julek w klasie. Z mojego doświadczenia, w przedszkolu w grupie Julia była jedna, w klasie w szkole będą 2.

Dżordż, Dżon, wszystkie amerykanskie wg mnie nie pasuja do polskich nazwisk. Co innego zyjac na obczyznie

Nie wyobrazam sobie nazywac mojej córki Susann (Suzan)... albo syna Nikolas :]

reklama
Mój brat ma na imię Czarek. W Irlandii zupełnie nie potrafili tego wymówić i wychodziło im Shrek :) Było trochę śmiechu.
Córce daliśmy na imię Zuzanna dlatego, że zawsze chcieliśmy mieć małą córeczkę Zuzię :) Jak się urodziła to było jedno z najpopularniejszych imion. Jednak gdy ją po raz pierwszy zobaczyliśmy to nie miało dla nas znaczenia bo to była przecież nasza mała wymarzona Zuzieńka i żadne inne imię nie wchodziło w grę :)
Imię to rzecz gustu a jak wiadomo z gustami się nie dyskutuje.
Jak będzie synek to chciałabym aby nazywał się Alek i najlepiej właśnie tak bym go nazwała. Jednak wątpie czy się na to urząd zgodzi. Więc chyba będzie Aleksander :) A córeczka Julianna ale mąż jeszcze o tym nie wie więc jeszcze do wspólnego omówienia :)

Do góry