reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dzidzi

Guinesska przykro mi, nie chciałam nikogo urazić.

Są to moje prywatne preferencje - zresztą to napisałam.
Nie stwierdziłam też, ze każdy kto ma takie imię pochodzi z rodziny patologicznej.
Odwrotnie, może to cecha woj łodzkiego, ale nic nie poradzę na to, ze w takich rodzinach 90% dzieci nie nosi polskiego imienia. Nie wiem dlaczego, ale tak właśnie jest. Moja koleżanka z socjologii nawet pracę o tym pisała.

Ostatnia edycja:
reklama
Zgadzam się z tobą Szwarou w 100%. Moja przyjaciółka od małego nienawidzi swojego imienia i nie chciałabym, żeby moje dziecko an tym cierpiało. Faktycznie pięknych imion polskich mamy pełno :) Problem tylko w tym, zeby się z mężem dogadać :)))

Napisalam wyraznie ze to jest moje zdanie:-)i szanuje zdanie innych,ale nikt nie napisal ze sa wyjatki i nie kazdy Brajan pochodzi z patologii...Powiem wam tylko ze ja mam typowo polskie imie Beata i mam z tego tytulu problemy tutaj bo nie umieja go wymowic-jestem albo Bita albo Bijata a co najgorsze uslyszalam nawet cos ala Bidet:-D
ech niewazne..to temat rzeka a mnie BRIAN wola i musze zajac sie dzieckiem bo ja nie z patologii:-D

heheeheh BIJATA :) u mnie tez to imie wymawiaja w ten sposob heheeh masakra bo niby imie dla mnie proste nie zawiera polskich literowek a tu taki problem

my natomiast dzis chwilke gadalismy i W stwierdzil ze z moich podoba mu sie Lea i Emma jak narazie ;) a z meskich Samuel oraz Marcel z Fabianem ;) zobaczymy jak bedzie dalej i jakie beda jego typy

Nie lubie generalizowania - ze jak wymyslne imie to patologiczna rodzina. Znam duzo rodzin, ktorych dzieci maja malo spotykane imiona, a sa bardzo "normalni". Jesli juz mowic o nienormalnych imionach to takich jak Rejczel czy Dżejms (widzialam chlopca ktory nazywał się Dżejms - to jest dopiero niszczenie komus zycia -_- np. Dżejms Kowalski - masakra.

My coraz bardziej skłaniamy się na Mariusza. Chciałam jeszcze dodać, że moja córcia ma bardzo popularne imię JULIA w 2004 ponoć było ich dużo. Zazwyczaj słyszy się, że ktoś nie da popularnego imienia bo będzie dziesięć np. Julek w klasie. Z mojego doświadczenia, w przedszkolu w grupie Julia była jedna, w klasie w szkole będą 2.

Dżordż, Dżon, wszystkie amerykanskie wg mnie nie pasuja do polskich nazwisk. Co innego zyjac na obczyznie

Nie wyobrazam sobie nazywac mojej córki Susann (Suzan)... albo syna Nikolas :]

reklama
Mój brat ma na imię Czarek. W Irlandii zupełnie nie potrafili tego wymówić i wychodziło im Shrek :) Było trochę śmiechu.
Córce daliśmy na imię Zuzanna dlatego, że zawsze chcieliśmy mieć małą córeczkę Zuzię :) Jak się urodziła to było jedno z najpopularniejszych imion. Jednak gdy ją po raz pierwszy zobaczyliśmy to nie miało dla nas znaczenia bo to była przecież nasza mała wymarzona Zuzieńka i żadne inne imię nie wchodziło w grę :)
Imię to rzecz gustu a jak wiadomo z gustami się nie dyskutuje.
Jak będzie synek to chciałabym aby nazywał się Alek i najlepiej właśnie tak bym go nazwała. Jednak wątpie czy się na to urząd zgodzi. Więc chyba będzie Aleksander :) A córeczka Julianna ale mąż jeszcze o tym nie wie więc jeszcze do wspólnego omówienia :)

Do góry