reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile waży i ile mierzy nasz szkrab

No a ja zaczelam juz sie martwic waga mojego chudzielca:-:)-:)-(
Pamietacie jak pisalam ,ze wazy w ciuchach 11,6kg.No i to bylo 2 miesiace temu a on dalej wazy tyle samo.:baffled: Nie wiem juz co mam robic ? Tuczyc go jakos na sile czy co? przeciez to chyba nie jest normalne zeby wcale nie przybieral na wadze:sorry2:

reklama
Anuś, zadam Ci jedno pytanko: czy Ty jesteś grubaskiem? alo Twój Bartek?;-) nie masz innych problemów tylko jak Witka utuczyć?;-):-D przeciez on jest po prostu drobniutkiej budowy po mamusi!:tak:naprawdę nie martw się, napewno maluch się celowo nie zaglodzi i je tyle ile mu potrzeba:tak:

Mysle, ze Ola ma racje! Jak juz pisalam do Martag, dzieci ida w slady rodzicow najczesciej i Witus robi to samo!!! Owszem zdarzaja sie wyjatki, ze po malych rodzicach rosna kolosy a po duzych znow drobinki ale moje zdanie jest takie, ze z Twoim skarbem jest wszystko w najlepszym porzadku!!!!

I ja tez tak mysle jak Ola i Krecik.
Zreszta gdyby nasze dzieci jadly tak duzo i tak czesto jak do roczku to by mialy po 7 metrow i ze 100kg;-).
Jedza mniej, rosna wolniej. A jesli i wy jestescie szczupli to syneczek takze.
Podejrzewam ze jest w ciaglym ruchu wiec i te kilogramy nie chca z nim zostac.
A jak jest ze wzrostem bo jesli choc troche sie wyciaga to mysle ze jest ok.
No i nie tucz go na sile jak jakas kaczke;-).

Wiecie co? mi nie chodzi o to ,ze on jest chudy bo naprawde widze jak lata nonstop ale kurcze martwi mnie to ,ze on nie przybiera nawet 100gr na miesiac.Czy to normalne?

Oczywiście że tak Aneczko :-)Kochanie za mało miałaś problemów ???Mój łobuz też nie drgnął ani jedno deko a jedynie ciągnie go w górę :szok::szok:czego nawet teraz niezauważyłam ,dopiero po ubraniu kilku sztuk ubranek jakoś takoś dziwnie się skurczyły:-D:-D:-D

a ja wczoraj postawiłam wiktorkę pod ścianę i zmierzyłam-ma 93 cm;-) dwa tygodnie temy było 91:-D rośnie skubana ekspresowo

wow, Wiktorka wysoka kobietka będzie!
Ja musze mojego łobuza dziś zmierzyć no i zważyć bo nawet nie wiem ile ma kg tylko czuje jak go na rękach noszę ;-)

No my dzis po bilansie dwulatka i po szczepieniach :(.
Julka ma 90cm ale wazy tylko 11.300 po tej chorobie ale trzyma sie calay czas swojego centyla w siatce i jest ok. Pozatym krzywi troszke stopki do srodka jak chodzi ale lekarze tu nic nie zalecaja do 4 rz. tylko bieganie na bosaka, co i tak robi caly czas zreszta. Duzo bardziej martwi mnie nie zamkniete jeszcze ciemiaczko - mamy kontrole za pol roku, widze ze sie zarasta ale jakos wolniej niz u innych dzieci.

A jak tam inne dzieciaki po bilansach?

reklama
My tez dziś byliśmy na bilansie:-):tak:
Oluś ma 92 cm i wązy 13,5 kg, pani doktor powiedziała że wysoki ale drobny, mógłby ważyć więcej, ale mieści się w normie. Poza tym ok, tylko niestety stwierdziła stulejkę:-:)baffled: dostaliśmy maśc sterydową Diprogenta na 6 tyg do smarowania siusiaka i rivanol na mały stan zapalny...trochę się martwię, bo jak maśc nie pomoże to czeka Olisia zabieg:no:

Do góry