reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ile ważą nasze dzieci

Ola mając 9 miesięcy i 2 dni ma wymiary:
waga - 7920cm :sorry2: (centyle około 25)
wzrost - 71,5cm (według mnie więcej, ale centyle - 50) :tak:
obwód głowy - 44cm (centyle - 25)
obwód klaty - 43cm
A więc... mieści się w normie co mnie baaaardzo cieszy :-D

reklama
Joasiek Ola ma chyba figurke po mamie:-)
Bruno wazy 11kg a mierzy ok 80cm:-)
Wilmek - kochana jesteś jak zwykle :tak: ale zapomniałaś (a widziałaś się ze mną ostatnio ;-)) o moim zwisającym pociążowym brzuszku :-p
A Bruno chyba się w ojca ze wzrostem wda :tak: chociaż mamusia też niemała ;-)

Ostatnia edycja:
Ja zmierzyłam moją Olę ale tylko wzrost - 75 cm bo mówicie że ma długie nogi :-D
i stópki - 11 cm

Czytam te Wasze miary i wagi i widzę że moja "mała" to calkiem spora dziewczynka.Milenka w piątek ważyła 11 kg,niestety nikt do tej pory jej jeszcze nie mierzył,może zrobię to sama,ale w sumie nie wiem jak to zrobić?
Natalka i Oleńka to naprawdę filigranowe dziewczynki,jedynie Bruno to ta sama kategoria co moja córeczka.A powiem Wam że ja jestem małą kobietką 1.60 i niecałe 50 kg za to mój M ma 1.88 i 100 kg ale zawsze myślałam że dzieci to wypadkowa rodziców a nie takie jednostronne dziedziczenie?!

Kochane byłam dziś na pomiarach i mój Synuś waży zaledwie 8800g i mierzy 72,5 cm.:baffled:
A ja myślałam, że to już dyszkę podnoszę bo mi ostatnio trochę ciężko.
Jest na 25 centylu - takie chuchro z niego, choć budowę ma prawdziwego mężczyzny!:cool2:
Mocne nogi, zbite uda, klatka dość szeroka tylko coś ta waga marna! Chociaż nigdy nie był za duży , jak się urodził nie miał nawet 3kg!:-p

reklama
Staś to podobnie jak Joaśkowa Ola.
Waga mu spadła po tych żołądkowych atrakcjach i waży (na domowej wadze) 7,8 kg. :baffled: Bo już ważył 8,2 kg. Ale je bardzo chętnie. Widać dużo spala.

Do góry