reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile ważą nasze dzieci

Ola mając 9 miesięcy i 2 dni ma wymiary:
waga - 7920cm :sorry2: (centyle około 25)
wzrost - 71,5cm (według mnie więcej, ale centyle - 50) :tak:
obwód głowy - 44cm (centyle - 25)
obwód klaty - 43cm
A więc... mieści się w normie co mnie baaaardzo cieszy :-D

reklama
Joasiek Ola ma chyba figurke po mamie:-)
Bruno wazy 11kg a mierzy ok 80cm:-)
Wilmek - kochana jesteś jak zwykle :tak: ale zapomniałaś (a widziałaś się ze mną ostatnio ;-)) o moim zwisającym pociążowym brzuszku :-p
A Bruno chyba się w ojca ze wzrostem wda :tak: chociaż mamusia też niemała ;-)

Ostatnia edycja:
Ja zmierzyłam moją Olę ale tylko wzrost - 75 cm bo mówicie że ma długie nogi :-D
i stópki - 11 cm

Czytam te Wasze miary i wagi i widzę że moja "mała" to calkiem spora dziewczynka.Milenka w piątek ważyła 11 kg,niestety nikt do tej pory jej jeszcze nie mierzył,może zrobię to sama,ale w sumie nie wiem jak to zrobić?
Natalka i Oleńka to naprawdę filigranowe dziewczynki,jedynie Bruno to ta sama kategoria co moja córeczka.A powiem Wam że ja jestem małą kobietką 1.60 i niecałe 50 kg za to mój M ma 1.88 i 100 kg ale zawsze myślałam że dzieci to wypadkowa rodziców a nie takie jednostronne dziedziczenie?!

Kochane byłam dziś na pomiarach i mój Synuś waży zaledwie 8800g i mierzy 72,5 cm.:baffled:
A ja myślałam, że to już dyszkę podnoszę bo mi ostatnio trochę ciężko.
Jest na 25 centylu - takie chuchro z niego, choć budowę ma prawdziwego mężczyzny!:cool2:
Mocne nogi, zbite uda, klatka dość szeroka tylko coś ta waga marna! Chociaż nigdy nie był za duży , jak się urodził nie miał nawet 3kg!:-p

reklama
Staś to podobnie jak Joaśkowa Ola.
Waga mu spadła po tych żołądkowych atrakcjach i waży (na domowej wadze) 7,8 kg. :baffled: Bo już ważył 8,2 kg. Ale je bardzo chętnie. Widać dużo spala.

Do góry