reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ile ważą nasze dzieci

Duża dziewczyneczka z Dobrusi ;-) Brawo!!
U nas też nie mierzą wzrostu, ale ostatnio poprosiłam i zmierzyli :-p

ale u nas ważą i mierzą na odczepnego :crazy: (widać z resztą to pomierzeniu ciemiączka:angry:) więc wole juz ja samam w domku mierzyć :tak: niby 75 cm było ;-)
ja tam się cieszę, że nie ma 10 kg, bo małą kocha rączki a mój kręgosłup nie ;-):-D

reklama
Gratulacje dla Dobrusi
Co dowagi u nas waza tylko w pampersie iodejmuja troszke Jest w/g mnie ok Natomiast co do pomiaru dlugosci to jak tam sie dziecko wyciagnie takie dlugie jest.
Mata ciesz sie ze Dobrusia taka ma wage naprawde te 10 kg to czuc i w kregoslupie i rekach ..

Mata ale Dobrochna ma wiegachne ciemiaczko!!! Moje jak sie urodziły to mialy 1x1 hihi

No wlasnie ja nie wiem co te nasze dzieci takie dorodne!!! Moja Marysia to na pół roku nosiła 68!!!! a na 9 miesiecy 74, na roczek miala dopiero 80, 86 to zaczela nosic jak miała 1,5 roku jak miała 2 lata nosiła 92 a teraz ma 98..... szok.

Dziękujemy :zawstydzona/y:

Ja naprawdę się cieszę, że ona przystopowała z tym przybieraniem na wadze :tak:
Głuszku Dobrusia miała ciemiączko 5x5 po porodzie (miała główkę z jednej strony wyciągniętą, bo się źle wstawiała), a teraz to ma malusie, tylko ta lekarka się zagadała chyba i wpisała na 'odwal się', tym bardziej, że wpisywała juz na nowej stronie i nie widziala ile wcześniej napisała :baffled: a poza tym to lekarz rodzinny, nie typowo pediatra :sorry: (a ubiera sie tak, że gdyby nie kitel lekarski to bez wahania odpowiedziałabym, że pracuje tam jako sprzątaczka ;-):rofl2::sorry:)
mniejsza z tym, ważne, że przebadała mała i mogliśmy szczepić ;-) w razie choroby i tak jeździmy prywatnie :-p

Mata, doskonale Cie rozumiem... :tak:
Ja też mam wrażenie, że wszystko tak na odczepnego w tej mojej przychodni :-(
O wszystko muszę się sama prosić(np o sprawdzenie bioderek, mierzenie ciemiączka, bo czasami zapomina, wzrostu :baffled: itp..) a do pediatry jak idę to z listą pytań, na które zawsze dostaję taką samą odpowiedź "normalne" :no:... Ehhh... i żadnych konkretnych informacji i porady co robić :-( Zmieniłabym przychodnie, ale ta jest najbliżej i jedyna w okolicy z przychodnią dla dzieci... :eek:

Ja to narzekac nie mogę na naszą przychodznię, wszystko tam robią i lekarka zawsze nam powtarza, że chce słuchac naszych pytan i najlepiej żeby zapisywac na kartce, bo pozniej połowę rzeczy się zapomina ;-)

Mój maluszek waży bagatela 9500 bez pampersa :szok: i mierzy 76 cm :szok: pediatra mówi, że jest na 90 centylu i ma lekką nadwagę ale biorąc pod uwagę wzrost to wszystko się rozłożyło :-p

reklama
Do góry