reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile śpią wasze maluchy ??

Współczuję nocnego wstawania mamusiom :tak: Karola odkąd skończyła 2,5 miesiąca przesypia całą noc - tj od 22.30 do 6 rano - zje na śpiocha i śpi dalej do 8-9. A ostatnio zasypia o 22.30 i wstaje o 8 rano, czasami o 9 bez karmienia o 5/6. A po za tym szkoda jej dnia więc co 2-3 godzinki robi sobie 30-60 min drzemki

reklama
witajcie,
moja olimpia jutro kończy 8 m-cy i od dłuższego czasu w dzień śpi 1h lub 1,5h.
wstaje ok 7:00 - zabawa
rano ok 10:00 - pół godz. drzemki
zabawa
ok 13:00 - 1h drzemki lub odwrotnie.
zabawa
19:30 kąpiel, potem mleko i śpi. zdarza się, że w nocy się jeszcze obudzi na mleko.

jest bardzo ruchliwa i energiczna, mając 6m i 1t zaczęła mi wstawać w łóżeczku, teraz zaczyna się już puszczać do samodzielnego chodzenia.

Witajcie kochane
Mój synek to różnie śpi, czasem wstaje o 6.30 zabawa do 9 potem pada i znow zasypia okoló 14 - 15

Mój Marcelek śpi od 20,00 do ok 5,00 (ale czasem budzi się też o 2,00), w ciągu dnia w domu ucina sobie 30 min drzemki po jedzeniu a jak jest na spacerku, potrafi przespać nawet 2 godzinki. MA 3 m-ce.

ku mojemu wielkiemu zdziwieniu chce sie pochwalic iz juz prawie od miesiaca spimy od uwaga uwaga 8 godziny to ogromny sukces ponieważ wstawaliśmy o 6 :) moze juz mu tak zostanie :-):-)

A my tak:

o 5 pobudka, jedzenie i spanie do 8:00. Później zabawa do ok. 10:00, drzemka ok. godziny. Po południu Zosia śpi ok 1,5 godziny i do 21:00 hula na całego. Po kąpieli śpi BEZ PRZERWY do 5:00 :)
Pozdrawiam,

Szymon

Moja czteromiesieczna corcia przesypia cala noc, z reszta taki blogi stan mam juz od kiedy skonczyla dwa miesiace :) Jej doba wyglada tak: sen nocny od okolo 20-21 do 8, drzemki okolo 10 do11, 13 do 14, 17 do 18. Pozdrawiam wszystkie mamusie.

U Nas wygląda to tak że maluszek budzi się o 7 rano, papusia, ok 10 lub 11 ucina sobie drzemkę a potem ok 15, budzi się i spać idziemy dopiero ok. 21/22. Jak kładłam go koło 19, budził się o 4 lub 5 rano. Odkąd chodzimy spać godzinkę później możemy się wyspać :-) Damianek ma prawie 11 m-cy

reklama
Nasz kurczaczek od urodzenia w nocy śpi ok. 6-7 godzin bez przerwy, a w ciągu dnia baaaardzo różnie...

Do góry