reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile śpią wasze maluchy ??

Moj synus pobudka 5 rano,do mamusi do lozeczka,wtedy tak pospimy do 7 rano.Drzemka po 1h o 11.00,14.00 czasami 16.00,ale staram sie mu nie pozwalac spac o 16.00 wtedy na spanie nocne idzie tak o 20.00 i spi wtedy do 1,pozniej sie budzi o 3 i o 5:-D

reklama
mój ma 2,5 m-ca
obecnie ma drezmki po kazdym karmieniu ok 30 minut, b. rzadko zdarza sie dłużej,
lub gdy jestems y nazakupach czy na miescie to w foteliku tez przesypia nawet 2 godz.

w nocy spal 4-3 godz, obecnie co 2,5 godz sie budzi

Moja Majeczka(5 miesiecy) wstaje juz o 5-tej ale około 8 po jedzonku robi sobie dwugodzinna drzemke.Pozniej spacerek,gdzie czasami uda jej sie przysnac i tak od 14 staram sie jej nie klasc,zeby w nocy dłużej pospala.O 19 mleczko i spać.Pierwsza i jedyna pobudka jest około 5-tej:):-)

:-)WITAM

DROGIE MAMY JA WCALE NIE MAM LEPIEJ MOJA AGNIESZKA JAK SIE OBUDZI RANO TO IDZIE SPAC O 10 godzinie i śpi tylko 30 minut POTEM ZASYPIA O 13 godzinie i śpi 20-30 minut POTEM ZASYPIA O 16 godzinie no i pospi tak 30-45 minut I NIE MA DLA NIEJ ZNACZENIA CZY JEST W WÓZKU NA POWIETRZU CZY W DOMU. JEŚLI JUZ IDZIEMY SPAC TO PO KAPIELI (godzina 18.30) DAJE JEJ CYCUSIA KŁADE DO ŁUZECZKA O godzinie 19 ŚPI TAK DO 1 CZASAMI DO 3 DAJE JEJ WTEDY KASZKE Z MLEKIEM NO I POBUDKE MAM O godzinie 5.30 WTEDY JESLI MA OCHOTE TO PO GODZINNEJ ZABAWIE ZASNIE NA GODZINKE A JESLI NIE MA OCHOTY TO POTRAFI WYTRZYMAC DO 10. :zawstydzona/y: no ale cóz tak juz ma ta moja gwiazda :-)

Załączniki

• DSC01445.JPG
    DSC01445.JPG
    79,9 KB · Wyświetleń: 67
Moj synus wstaje o 7-7.30,pogaworzy troche i zasypia na godzinke,pozniej je i tak kolo 11 znowu zasypia i spi do 3-4pozniej znowu je o 7 kąpanko i o 8 jest usypiany(jak nie ma kolki,bo jak ma to zasypia o 11:dry:)w nocy budzi sie o 3 i potem rano:tak:.Jak gdzies jedziemy to moze spac caly dzien :szok:nawet jesc nie musi:tak:.

moj syn ma 14 mc wstaje codzien miedzy 6-7 rano :szok:
w dzien spi tylko raz od godz 11 przewaznie tak do 13-13:30
na noc zasypia po 20 ale budzi sie co noc po kilka razy....niewiem kiedy przespi cala noc od urodzenia jeszcze sie to nie zdarzylo...mam juz dosyc tych pobudek....:wściekła/y:

magdamir jak ja cie rozumiem tez mam takiego czorta oj nie wiem kiedy sie wyśpimy za jakies 25 lat chyba :)

A u nas wygląda to tak kąpanie ok 20 i zasypia ok 21. Śpi tak do 7:30 - 8 rano. W nocy budzi się żadko tylko jak idzie kolejny ząbek albo coś złego się przyśni wtedy biorę ją do siebie do łóżka i śpimy dalej. Później zasypia ok 12 i prześpi tak ok godzinki a następnie ok. 16 i tym razem znowu godzinkę czasem półtor i tyle.

reklama
moja ines ma 2,5 m-ca a ile spi zalezy do dnia, dzis na przyklad podejrzanie dlugo...juz sie martwie. najczesciej jednak..(wlasnie mala placze) .............
juz jestem najczesniej jednak wstaje o 5.30-6 rozglada sie 2-3 h potem spi ok2 potem ok godziny nie spi pozniej spi ok pol h pozniej do 5 h nie na dluzej zasypia o 22 do 1-2 pozniej budzi sie ok 3 i znow 6 i tak w kolo macieju :)

Do góry