Myślę, że to też ma znaczenie. Teraz też jak są upały to pewnie puchniemy niezależnie od tygodnia ciąży. Ja staram się pić pokrzywę bo czasami mam wrażenie, że stopy mi pękną z opuchnięcia.W 1 ciąży do 24 tc przytyłam 7kg, a w całej ciąży 16,5kg. Końcówka to była masakra. W ostatnim miesiącu praktycznie 5kg, ale było upalne lato i bardzo spuchłam. W 2 miesiące wróciłam do swojej wagi.
Teraz w 10tc mam +2kg więc strach się bać co będzie dalej. Mam nadzieję, że to, że tym razem rodzę wiosną wpłynie na to, że na koniec nie będę już tak bardzo puchnać. Aczkolwiek teraz zaczynam niestety z wyższą wagą o prawie 4kg niż w pierwszej ciąży.
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Myślę, że to też ma znaczenie. Teraz też jak są upały to pewnie puchniemy niezależnie od tygodnia ciąży. Ja staram się pić pokrzywę bo czasami mam wrażenie, że stopy mi pękną z opuchnięcia.
U mnie ciąże w okresie letnim, córkę dodatkowo rodziłam w mega upał i nie wpłynęło to na żadne opuchnięcia.
Gdybym bardzo miała to oceniać, to najgorzej było w tej ostatniej w której schudłam
Może to kwestia tendencji, ja nawet bez ciąży mam problemy z zatrzymywaniem wody w organizmie.U mnie ciąże w okresie letnim, córkę dodatkowo rodziłam w mega upał i nie wpłynęło to na żadne opuchnięcia.
Gdybym bardzo miała to oceniać, to najgorzej było w tej ostatniej w której schudłam
Czyli finalnie schudłas. Po ciąży ważylaś pewnie mniej niż przed. Zazdroszcz꣹cznie przytyłam 5 kg
Krainka
Fanka BB :)
W 1 ciąży przytyłam 24 kg
Aktualnie w 2 jestem w 32+0 i mam 7 kg na plusie
Edit.: w pierwszej zaczynałam jakoś z wagą 62-64kg
W obecnej startowałam z 68 kg i mam 168 wzrostu, a najlepiej czuje się w wadze 68-70 ponad zaczyna się brzuszek robić więc wolę utrzymać taka ale gdybym dużo przytula to bym aż tak się nie martwiła bo masę zamieniłabym w mięśnie ćwicząc przed ciążą nie mogłam wykonywać ćwiczeń na brzuch
Aktualnie w 2 jestem w 32+0 i mam 7 kg na plusie
Edit.: w pierwszej zaczynałam jakoś z wagą 62-64kg
W obecnej startowałam z 68 kg i mam 168 wzrostu, a najlepiej czuje się w wadze 68-70 ponad zaczyna się brzuszek robić więc wolę utrzymać taka ale gdybym dużo przytula to bym aż tak się nie martwiła bo masę zamieniłabym w mięśnie ćwicząc przed ciążą nie mogłam wykonywać ćwiczeń na brzuch
Ostatnia edycja:
Ja przytyłam w całej ciąży 13 kg. (63 do 76). Nie pamiętam dokładnie, ile miałam na tym etapie, co Ty, ale na pewno ja wbrew wszelkim regułom najwięcej przytyłam w 2 trymestrze, nie w trzecim. W drugim najlepiej się czułam, więc miałam apetyt teraz mam wagę oscylującą wokół 64 i czuję się z tym ok.
moge w 99% skopiowac Twoja odpowiedz i dac ja jako swoja jedyna roznica to, ze ja bym chciala zleciec jednak trocheJa przytyłam w całej ciąży 13 kg. (63 do 76). Nie pamiętam dokładnie, ile miałam na tym etapie, co Ty, ale na pewno ja wbrew wszelkim regułom najwięcej przytyłam w 2 trymestrze, nie w trzecim. W drugim najlepiej się czułam, więc miałam apetyt teraz mam wagę oscylującą wokół 64 i czuję się z tym ok.
reklama
Podziel się: