reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ILE PRZYBIERAMY NA WADZE??

reklama
a ja już nie wiem po czym mi tak niedobrze biorę potas magnez witaminy żelazo a i tak wyniki badań mam coraz bardziej do d....

ja zelazo bralam tylko przez miesiac i tez na poczatku rano przed posilkiem ale wtedy nie moglam juz nic przelknac bo bylo mi tak niedobrze. tak jak niektore z was scwanilam sie i zaczelam brac przed kolacja i bylo juz ok

bo żelazo ma to do ssiebie że się wchłania w ten sposób najlepiej i najwięcej go się wchłania

dla żelaza niedobrze jak się w pobliżu wypija kawe lub herbatę składniki tych używek powodują że wogóle prawie się nie wchłania, a posiłek powoduje wchłanainie dużo mniejszej jego części

jednak inna babka mówiła że mogę brać godzinkę po lekkim posiłku

po żelazie zdychałam całkowicie

dzięki za info
ja nie piję kawy wcale herbatę wyjątkowo (piję takie świństwo hipp dla kobiet w ciąży) a to pierniczone żelazo i tak mi się nie wchłania :mad:

powiem Ci ze ja brałam zelazo i miałam wyniki około 10-11 a teraz nie biorę tylko jem bardzo dużo mięsa i non stop czerwone buraczki i mam prawie 14

Oooo...warto wiedzieć. Ja co prawda jeszcze żelaza nie biorę, ale hemoglobina mi się obniża, obniża, obniża....
Zabieram się za buraczki... jutro barszcz. :)

całe życie uwielbiałam wszystko co buraczane ale po ciąży chyba mi ta miłość do buraków przejdzie bo zjadłam ich w różnej postaci chyba 2 tony ;D

reklama
Do góry