reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ILE PRZYBIERAMY NA WADZE??

reklama
fionka pisze:
koga święte słowa amen
jeśli zaś chodzi o tycie niespowodowane objadaniem się w ciąży ostatnio spotkałam się z opinią (z ust lekarza), że niestety ale w znacznej mierze winne za to są witaminki jedzone przez brzuchatki czyli różne feminatalki, materny itp a jeść je w wiekszości przypadków poprostu trzeba ... czyli nie ma wyjścia i trudno najwyżej jak się bobasy urodzą to za parę miesięcy stworzymy sobie grupę wsparcia dla odchudzających sie ;D ;D ;D

Fionka dzieki ci ze to napisalas, ja juz naprawde nie wiem co mam robic z tym tyciem, slodyczy nie jem, nie obzeram sie, nawet w swieta niezawiele jadlam a waga rosnie. Moze rzeczywiscie winne sa witaminy.

ja już też przerobiłam wszystkie ograniczenia nigdy nie miałam tendencji do tycia wręcz odwrotnie a teraz tyję i nic na to nie mogę poradzić także dałam sobie spokój a mojego gin jak mi jeszcze coś powie to wyślę na bambus ;D

widocznie nasze organizmy tego potrzebują i już..."każdemu wg potrzeb" widocznie;

fionka pisze:
iwosz to masz fajnie bo mnie cały czas faszerują a wyniki badań mam coraz gorsze :(
też się cieszę, bo kiedyś brałam żelazo (jestem krwiodawcą) i kiepsko to znosilam

a to może po tym żelazie tak mi ciągle niedobrze, zaczęłam też brać feminatal i też go podejrzewam o powodowanie nieustannych mdłości!

Koga, a czy to żelazo, które bierzesz jest w połączeniu z wit.c? Bo z tego co wiem są preparaty samego żelaza (np. Hemofer) i żelazo z wit.C (np. Ascofer). Ja jak swego czasu przyjmowałam żelazo to łykałam sobie razem z wit. c i tylko tak zdołałam przez to przebrnąć (jak brałam samo to miałam duże sensacje żołądkowe)

ja brałam sorbifer durules który już ma wit.c i tak mnie skręcało odstawiłam całkowicie odkąd po żelazie pzyjechało do mnie pogotowie

w tej chwili nic nie biorę

dzisiaj wcisnę w siebie po obiedzie feminatal albo falvit materna ma za duże tabletk nie przechodzą mi przez gardło

reklama
Koga, ja od 2 miesięcy biorę sorbifer durules, wycwaniłam się i zażywam wieczorem, wtedy nie mam mdłości :), polecam taką metodę, bo pamiętam jak mnie skręcało po rannym spożyciu.

Do góry