reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ILE PRZYBIERAMY NA WADZE??

reklama
Wiecie co, powiem Wam szczerze, że jak widzę w książkach itd. artykuły typu "Dieta w ciąży" to się tylko wqrzam i od razu przewracam stronę.... Bo jak słyszę, że mam odstawić słodycze i bla bla bla to mnie ściska, a ja nie odstawiłam, bo mam na nie ochotę jak nigdy i dupa :) Skoro odzruicło mi mięso na kilka miesięcy to znaczy, że dzidiz to nie odpowada, jeśli mam ochotę na big maca to sobie też nie odmawiam, a jeśli chcę cytrynę to też zjem :D Ja myślę, że organizm sam nam podpowiada na co ma zapotzrebowanie. A tycie to też indywidualna sprawa. Ja przytyłam 10 kilo ponad i nie specjalnie się przejmuję. Widocznie musiałam tyle przybrać dla dzidzi :)

agao pisze:
wogóle nic nie przytyłaś ????????
niektóre babki tyją na początku później wcale iinne tyją od 4-6 miesiaca do końca nie ma reguły, myśle że problem byłby jakbyś wogóle nie przytyła chyba że tak jest

agao przytyłam całe 3 i pół kilo a teraz w ciągu tygodnia(byłam i ważyłam się dziś u gina) ubyło mnie pół kilo a moja waga od początku ciąży to jedynie 1.5 kg więcej niż na początku. Byłam dziś u gina dał mi skierowanie na hormony tarczycowe. Może taka uroda bo moja mami przy mnie i bracie też chudła a może w tamtych czasach nie badali. W każdym bądź razie jestem normalna no może prawie brat też. Zobaczymy jak za tydzień wyjdzie 2 - ga krzywa cukrowa bo pierwsza przekroczona i te hormonki. Na szczęśćie z dzidzi wszystko ok chociaż wstydliwe i nie chce powiedzieć na 80 % jakiej jest płci.

Ja chodzę ciągle głodna!! Nawet jak zjem super obfity posiłek to po pół godziny mam ssanie głodowe i tak w kółko. Gdybym jadła non stop to nie wiem ile bym ważyła, więc probuję się troszkę oszukiwać - jogurtem, owockami, sokami, ale to na nic :-[

A ja waże już 78,7!
to już 15 kg wiecej niz przed ciażą....
a wcale nie jem jakoś bardzo dużo , no ale cóż słodyczy sobie nie potrafie odmówić
Trudno , przy OLi przytylam 23 i zrzuciłam wiec mam nadzieje ze teraz tez mi nie zostanie....

Ja zaczynam 27 tydzień i mam 5 kg do przodu. Tyle że od 1,5 miesiąca waga stoi w miejscu ponieważ jestem na diecie cukrzycowej.

reklama
Do góry