reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ILE PRZYBIERAMY NA WADZE??

reklama
magdalenaB pisze:
ja tez nie chcialabym zeby ktos stosowal co do mnie jakas tabele wagi. bo to istotnie niepotrzebny stres. a tak na marginesie to wiem ze sa takie tabelki ile mozna przytyc jesli przed ciaza wazylo sie tyle, to w ciazy ogolnie przytyje sie tyle a tyle, ale nie slyszalam o tabelkach mowiacych ile powinno si eprzytyc w danym tyg.
zereszta mam ksiazke jakiej pani dr z usa i tam jest napisane ze w stanach odeszlo sie od wazenia kobiet przyy kazdej wizycie u lekarza bo strwierdzono ze waga nie jest wlasciwym wyznacznikiem rozwoju ciazy (no chyba ze w krotkim okresie przytyje sie dardzo duzo) ale znow pytanie- ile oznacza "krotki okres" lub "bardzo duzo"

Z tym odchodzeniem od wazenia to nieprawda. Mnie w usa waza przy kazdej wizycie. I na przyrost wagi zwracaja bardzo duza uwage. Mam 3 znajome w ciazy ktore chodza do innch lekarzy (i do tego w roznych czesciach usa) i rowniez sa wazone przy kazdej wizycie. Ja prztylam za duzo i wczesniej wyslali mnie na ciaz glukozowy bo taki przyrost wagi czest zdarza sie prezy cukrzycy. Pozatym jak mozna inaczej niz wazac ciezarna co wizyte stwierdzic czy przytyla w krotkim czasie???

Jejku dziewczyny a ja się boje. Ważyłam sie dziś w domu i waga nie drgneła od ostatniego tygodnia a ja naprawde żarłam. Zaczynam sie bać chyba jutro ide do gina niech mi da skierowanie na hormony tarczycy - jak nie urok to sraczka. kurcze no. :(

wogóle nic nie przytyłaś ????????
niektóre babki tyją na początku później wcale iinne tyją od 4-6 miesiaca do końca nie ma reguły, myśle że problem byłby jakbyś wogóle nie przytyła chyba że tak jest

Ważyłam się wczoraj u swojej dr - od ostatniej wizyty (5 tygodni temu) przybyło mi 3kg. Dr pokręciła głową, że trochę za dużo, ale ja już tak pilnuję tego co jem! Na dodatek jestem ciągle głodna, więc synuś chyba potrzebuje więcej papu niż kiedyś. Staram się bez zbędnych i pustych kalorii, a i tak za dużo mi przybyło :(

ja staram się jeść dużó wartościowych rezeczy błonnik dużo białaka i witamin jednak słodycze też pochłaniam i za bardzo nie pilnuję auważyłam że fizycznie się dobrze czuję tylko w momentach kiedy jestem najedzona wtedy mam siłę a ak nie zjem co 2 godziny to mi słabo widocznie mały ciągnie ze mnie ile wlezie

słyszałam, że trzeba też dużo pić, około 2 litrów dziennie. myslę, że takie zapełnianie żołądka może też pomóc. Ja zaczynam od dziś

mi nie pomaga bo rozumiem że chodzi o tożeby dużo nie jeść pomagało przed ciążą ale teraz tylko mi nerki czzyści ale też dobrze ;D

reklama
Do góry