reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ILE PRZYBIERAMY NA WADZE??

Ja teraz mam dobre ciśnienie: 120/80 albo 110/60, ale w poprzedniej ciąży miałam nawet 165/80, tylko ja wcale tego nie odczuwałam. Czesto bylam na zwonieniu, ale nawet zadnych lekow mi tamten lekarz nie przepisał.

reklama
130/80 to bardzo dobre ciśnienie ;)

ja standartowo przed ciazą nalekach mam 140/90
teraz też mam takie, czasami skacze sobie w góre...
niestety cały czas na lekach, a te w ciązy sa bardzo słabe.
poprzednią ciąże zakonczyłam biorąc co 2-3 godziny leki.

ja mam 85/60 trochę małe, dlatego mam jakieś zwolnione obroty, co do wagi lekarz powiedział mi że jak kobitka która normalnie ważyła przed ciążą tj odpowiednio do wzrostu do 5 miesiaca przytyła 5 kg to znaczy że je troszkę za mało ;)

z tego co opisujesz - to za mało chyba ne jesz ;)

do końca 5 miesiąca (tak około 22 tygodnia) ciśnienie zazwyczaj jest dość niskie, póxneij moze wrócić do normy

Ja przytyłam od początku ciąży z 55,5 na 62. Ale w sumie po mnie nie widać, tylko po brzusiu. Z resztą u mnie z brzuchem też troszkę inaczej, nie mam takiej solidnej kuleczki, bo mieszkanko dzidzi zaczyna się już po bokach ciała. Skóra mis ię bardziej rozciąga, bo mam bliznę i dlatego tak mam chyba. A co do wagi to się w sumei nie pzrejumję, bo wiem, zemuszę zrzuzić a dla chcącego nic trudnego :D A ciśnienie mam zawsze takie samo - 120/60 to chyba dobre .

reklama
Do góry