reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ILE PRZYBIERAMY NA WADZE??

Ja teraz mam dobre ciśnienie: 120/80 albo 110/60, ale w poprzedniej ciąży miałam nawet 165/80, tylko ja wcale tego nie odczuwałam. Czesto bylam na zwonieniu, ale nawet zadnych lekow mi tamten lekarz nie przepisał.

reklama
130/80 to bardzo dobre ciśnienie ;)

ja standartowo przed ciazą nalekach mam 140/90
teraz też mam takie, czasami skacze sobie w góre...
niestety cały czas na lekach, a te w ciązy sa bardzo słabe.
poprzednią ciąże zakonczyłam biorąc co 2-3 godziny leki.

ja mam 85/60 trochę małe, dlatego mam jakieś zwolnione obroty, co do wagi lekarz powiedział mi że jak kobitka która normalnie ważyła przed ciążą tj odpowiednio do wzrostu do 5 miesiaca przytyła 5 kg to znaczy że je troszkę za mało ;)

z tego co opisujesz - to za mało chyba ne jesz ;)

do końca 5 miesiąca (tak około 22 tygodnia) ciśnienie zazwyczaj jest dość niskie, póxneij moze wrócić do normy

Ja przytyłam od początku ciąży z 55,5 na 62. Ale w sumie po mnie nie widać, tylko po brzusiu. Z resztą u mnie z brzuchem też troszkę inaczej, nie mam takiej solidnej kuleczki, bo mieszkanko dzidzi zaczyna się już po bokach ciała. Skóra mis ię bardziej rozciąga, bo mam bliznę i dlatego tak mam chyba. A co do wagi to się w sumei nie pzrejumję, bo wiem, zemuszę zrzuzić a dla chcącego nic trudnego :D A ciśnienie mam zawsze takie samo - 120/60 to chyba dobre .

reklama
Do góry