reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"Ile na -?" - czyli jak tracimy na wadze

Ej, nie pokręciłyście coś? Z tego co zrozumiałam należy zmierzyć najwęższy możliwy obwód , czyli na wdechu..może na przykładzie: ja na wdechu mam 74, na wydechu 78 i kupuję staniki na 70 - ciasno jak cholera, ale efekt wizualny niezapomniany:-)
Hashi, a przy okazji, bo kupiłam jedno Panache, jest boskie, ale fiszbiny mnie jednak w górnej części obcierają - czy to się dostosuje, czy jednak powinnam wybrać inny model?

reklama
ja tez przystosowuję sie do nowych wygód;-)
no i co fason to inny rozmiar wychodził:-)
mój mąż wczoraj przed karmieniem wieczornym tak popatrzył sobie na mnie i mówi "a te staniki to pompują te piersi?:-D
no i od razu człowiekowi lepiej;-)

Surv, widać masz jak Pearl ;-) Ja mam mniej, czyli ciaśniej na wydechu:-)

Haszi, a ten mój rozmiar 70E to dostępny jest, czy panie w sklepie zrobią:szok::-)

Renia, dla takich chwil warto się poobściskiwać;-)

Haszi - ja też poproszę o sprecyzowanie - na wydechu jest większy obwód niż na wdechu - to jak sie mierzymy?? ja będę chciała raz jeszcze moją rozmiarówkę, ok? tylko sie zmierzę i dam znać.

KasiaD z europejsckich dostępne są w tym rozmiarze jakieś Anity, Samanthy, Allesy, Kris Line i Milena (chyba najlepsze z polskich) i kilka innych. Pewnie coś w Tarnowie się znajdzie niestety stosunek cena/jakość nie jest rewelacyjny i bo na wstępie sa szerokie, zwykle w brudnym beżu i strasznie szybko się rozciągają. Co do sklepów zwykle i tak panie zrobią:szok: bo cóż...powinny troche więcej wiedziec o swojej branży.
Lepiej jest w Krakowie a jeszcze lepiej na necie.
Surv Panache ma dość sztywne fiszbiny, jednak po pewny czasie troche sie odginają, nasze ciało też się troche zmienia. Mnie dalej ciut gniotą tylko, że już tego nie czuje. Nie jestem w stanie powiedzieć jak będzie u ciebie, to już zależy tylko od twojego ciała. Można też pobawić się z obcęgami w kowala :-p.
Taka "pancerność" to specyfika tej marki ale chyba żadna inna nie daje takiego podtrzymania.
Konstrukcje tych staniczków nie są idealne, wiele dziewczyn na nie narzeka, ale i tak lepsze niż te "normalne".
Choć przyznać trzreba, że producenci stale coś zmieniają.

No wiedzę, że koleżanki szaleją z tymi staniczkami:tak::tak::tak: Może i ja się w końcu zajmę sobą, bo odkąd urodziłam małą, obiecuję sobie zakup takowego i na razie jedno wielkie nic...............ale przecież jeszcze nic straconego. Jak już się zdecyduję, to pewnie zapukam do Haszi po prośbie:rofl2::rofl2::rofl2:

No i wróciłam w końcu do wagi z początku ciąży, tyle, że to przez odwodnienie, więc zaraz przybiorę z pworotem:baffled: A szkoda, bo mi rysy zdecydowanie wyszlachetniały i brzuch opadł, jak 4 kg ubyło:-p:-)

reklama
Do góry