reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"Ile na -?" - czyli jak tracimy na wadze

reklama
Klatkę piersiową pod biustem, na wdechu, na mocnym ścisku.
Biust w miękkim staniczku lub bez, luźno. Jeśli wymiary w staniczku i bez się różnią to podajesz większy wymiar. Przy asymetrii staniczek dobierasz do większej piersi.

Wychodzi mi 65 E w rozmiarówce europejskiej i 65 DD w Angielskiej (i US ale tam rozmiary są ciut popaprane i chyba z dostępnością dobrych rozmiarów gorzej niż u nas :/). Francuskie 80 E. Nie mam pojęcia w jakiej rozmiarówce będziesz kupować.
65 najłatwiej będzie ci znaleźć chyba na necie.
Oczywiście miseczki mogą być o rozmiar większe lub mniejsze, to już zależy od rozmiarówki producenta i twojej budowy. Fiszbiny muszą obejmować pierś, celować w pache i przylegać do mostka :)
Staniczek powinien być ścisł .( jakby już naprawde nie było obwodu to można wziąć mniejszy z miseczkami o 1-2 mniejszymi i zwęzić lub podszyć ale może stracić fason i nie trzymać tak dobrze).

Haszi proszę podaj mi jeszcze rozmiar mojej psiapsiółce:-)
ma ten sam problem co ja - strach przed uszami spniela hahahha:szok:
pod biustem 75
w buiście 95
bardzo dziękuję:-)
aaa no i powiem, że kupiłam 2 staniki i o dziwo wyszły 2 rozmiary (jeden jest bardziej elastyczny) 65F i 60F jestem ciekawa jak te piersi się zmienią jak przestanę karmić - już karmię rzadziej i są mniejsze i sflaczałe

Ostatnia edycja:
Haszi dziekuje bardzo, przyznam sie ze pierwszy raz o takich rozmiarach słysze. ja w maju do Polski wracam wiec tam sobie juz kupie cos nowego bo na razie to i tak w tych do karmienia stanikach (dwa na krzyz) chodze:dry: ale bardzo dziekuje bede sie tutaj tez rozgladac za takimi rozmiarami;-)albo lepiej niech moj M sie rozejrzy, w koncu niedlugo dzien kobiet;-)

Pearl Niech się rozgląda ^^. Prezent w sam raz :] ale obawiam, że panie sprzedawczynie go jak to zwykle bywa naciągną na szerszy. (tzn taki jaki maja na stanie, bo w końcu to niby "to samo":crazy: )
Renia 32(70) E - UK i 70 G europejski. Jak będzie kumpeli pasować to może też szukać 30(65) FF.
Ja też teraz będe szukać czegoś nowego, bo to już koniec laktacji i piersi mi spadły. Wiadomo, że nie ma rewelacji w jędrności :angry: no ale jest dużo lepiej niż po Pysiu. Staniczki dają mi cały czas nadzieje, zamierzam dołożyć też jakieś kremiki i ćwiczenia.

Haszi... Ty to jesteś nasz skarb stanikowy
:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
a dziękować to faceci powinni bo po takim dobraniu stanika piersi wydają sie ze 2 razy większe:-D:-D:-D

reklama
Do góry