reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ile na "+?" czyli jak przybieramy na wadze...

reklama
Beaa po Twoich ostatnich zdjeciach,jestem przekonana,ze do konca lipca to Ty juz dawno bedziesz miala figurke jak sprzed ciazy:tak:
Agniszka,Andziaa ma racje,kazdy inaczej tyje.Ja najwiecej przytylam w 6,miesiacu ,bo az 4 kg,a teraz w od poczatku do polowy 9.m-ca niecaly kg.Ale z Ciebie szczesciara,ze tak szybko poprzednim razem zrzucilas,tez bym tak chciala,zeby mi nawet wiecej zeszlo niz przybylo:tak:

U mnie waga sie narazie utrzymuje od jakiegos czasu i jest 16 na +:szok:Wiem,ze to duzo i tez sobie zakladalam,ze przytyje 12-14kg,no ale jak tu zatrzymac ta wage:confused:po prostu to se ne da:baffled:A w pasie 107cm:eek:

post_ptaszyna swieta racja:tak:Kiedy sobie bedziemy pozwalac jak nie teraz:confused:Ja przez cala ciaze tez sie nie objadalam,ale wczoraj zaszalalam z lodami:zawstydzona/y:a co...Zjadlam pol pudelka i myslalam,ze pekne,ale obiecalam sobie,ze juz ich wiecej nie kupie,a te zjadlam,zeby mnie wiecej nie kusily;-)

Madzia - 16 kg to wcale nie duzo, tak mi się wydaje. Moja siostra przytyła tyle w czasie ciazy i naprawdę 2 tyg po porodzie wchodziła w stare dżinsy, a teraz waży jeszcze mniej niz przed ciaża bez żadnych diet ( oprócz tej dla karmiacej mamy :-) ). Więc będzie dobrze, na pewno.
Ja przytyłam 13 kg od początku, a wiem, że niewiele po mnie widać, bo kazdy zakłada ze to 7 mc co najwyzej...ale u mnie to chyba genetyczne, bo moja Anka miała bardzo mały brzuszek do końca i moja mama w obu ciazach tak samo, więc pewnie to jest uwarunkowane naszą budową.
A po porodzie będziemy chudły w tempie ekspresowym:-) i wyglądały lepiej niz przed ciazą:-D:-D tego trzeba sie trzymać.

Pabla u mnie obwód brzuszka taki sam jak u Ciebie, czyli 97 cm;-) i tyle samo w piersiach:szok: ja też mam mały brzuszek, ale u mnie to również kwestia genetyki bo Mama mówi, że też tak wyglądała w ciąży, a ja jestem nawet trochę grubsza :-D nie martwi mnie te 16 kg nadbagażu bo przy Dziecku pewnie szybko się tego pozbędę - i Wy też z pewnością:-)

No więc.....dane z rana są już nieaktualne......byłam u mamy, zważyłam się i jest jak w mordę strzelił 71 kg, czyli 16 kg na plusie.......ani chybi to te truskawki hormonami szpikowane:-D A że postęp tycia jest geometryczny, to do porodu zapewne przełamię kolejną magiczną granicę 75 kg:-p

Zazdroszcze wam tych +15, ja juz przekroczyłam + 20 :szok:, wiem ze to bardzo duzo ale cóz zrobić. Nie objadam sie zbytnio ale niestety słodycze to moja zmora, zawsze miałam tendencje do tycia i wiedziałam ze w ciąży duzo przytyje. Narazie mysle cały czas o tym oby karmić piersią to moze wspomoże zrzuceniu paru kg.

Hej. Przed chwila mierzylam obwod brzucha 124cm:szok:. Niezle co? Tez mam teka nadzieje ze jak bede karmila to szybko schudne jak po pierwszej ciazy.

reklama
no to ja was dzieczynki pocieszę :)
+20 kg u mnie :-):-):-) i wiecie co mam to w d.... (no i w udach i w biodrach też :) )
Tak poważnie to cóz zrobić. Nie objadam się, pozwalam sobie na małe conieco no bo kiedy mam sobie pozwalać jak nie teraz.
a że prawda jest okrutna i mam tendencje do tycia to co zrobię.
Mam 172 cm i ta waga to dla mnie kosmos, bo zawsze się pilnowałam z wagą. Po porodzie wytoczę jej walkę i tyle :)

Jesli chodzi o brzuch to u mnie w obwodzie 111 cm, a Jak u Was??

Pocieszyłaś mnie:-), myślałam, że tylko ja tu tak samotnie powyżej 20kg.
Ale ja też liczę na silną wolę w walce z tym już po!:crazy:
Na razie trudno, widocznie tak ma być.

Do góry