reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile na "+?" czyli jak przybieramy na wadze...

Pewnie ze bedzie mial ponad 3 kg :-) a nawet jesli nie, to najwazniejsze by byl zdrowy, wage szybciutko nadrobi na pysznym maminym mleczku :-)
a im mniejszy szkrab tym latwiejszy porod :-) ale mysle ze na pewno Twoj chlopak dobije do tych 3kg, teraz - w tym okresie ciazy-Maluchy najwiecej przybieraja, moze dlatego tez i Twoja waga idzie w gore;-)

reklama
Andziaa dzięki za słowa otuchy:-) po prostu bardzo bym chciała, żeby Mały skorzystał z tego, że mama je jak najęta:-D masz rację najważniejsze żeby był zdrowy, a reszta jakoś się ułoży:laugh2:
a tak wracając do Twojej wagi, to Ty mało przytyłaś ( w porównaniu do mnie:-p), a z tego co widzę zaczynałyśmy tycie z jednego pułapu;-)

Moja waga startowa to 50 kg, teraz jest 63 wiec 13 na + u Ciebie 16, tak wiec tylko 3kg wiecej...:-) mysle ze zadna z nas nie przytyla ani duzo ani malo tylko w sam raz :-) ja jestem dosc niska -164cm wzrostu-Ty chyba wyzsza ?
w kazdym razie patrzac na Twoje zdjecia, po mnie bardziej widac te 13 niz po Tobie 16- uwierz mi :-)
poza tym ja zaczelam przybierac od samego poczatku, wiec mysle ze przez to tez ten wzrost wagi jest stabilny ...:-)

U mnie 12+ i dieta też raczej truskawkowa, więc pewnie rekordu świata nie pobiję. Moja mam wciąż użala się nad moim małym brzuszkiem a przecież Marcel ważył w 33tc 2650 więc nie ma co panikować. Ach te mamy ;-) Ciekawe czy my też takie będziemy :-)

u mnie waga sprzed ciązy to 54 kg teraz 69 kg czyli 15 na+ masakra zwłaszcza, ze najbardziej dochodzi w ostatnim m-cu czyli jeszcze przede mną.
też staram się jeśli musze juz coś przegryźć( bo w końcu cały czas bym cos jadła) żeby to były owoce albo chociaż płatki kukurydziane, rodzynki i takie tam
w pierwszej ciaży przytyłam 17 kg a po ciąży schudłam 19 kg- śmiałam sie, ze to mała mi wszystki tłuszczyk skutecznie wyssała, bo bardzo szybko zrzuciłam- coś ok 3-4 m-cy mi to zajeło

agnieszko nie zawsze jest tak ze najwiecej przybiera sie w tym ostatniim okresie...znam kobiety ktore wlasnie w ostatnim miesiacu przybraly najmniej, w ogole, a czasem nawet tracily 0,5-1kg przed samym pordem- tak wiec widzisz ze nie ma na to reguly :-)

Ja przed ciążą ważyłam 67kg, mam 171cm, teraz o zgrozo :szok: 88kg czyli +21kg!
Na początku było pooowolutku, +2kg do 3msc, +7dalszych do 6,
a później to już poszło.
Trochę się martwię, że tak szybko i tak dużo ale mój gin mówi, że wszystko o.k.
W zasadzie to najważniejsze, żeby kurczaczek był zdrowy a reszta jakoś się ułoży. Mam nadzieję.:sorry2:

reklama
Do góry