reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ile na "+?" czyli jak przybieramy na wadze...

A tak w ogóle, to dla wszystkich strapionych własnym wyglądem i martwiących się, że po ciąży będą grube polecam gorąco programy kulinarne Nigelli Lawson:) Jak patrzę jaka z niej piękna kobieta mimo doprawdy słusznych rozmiarów to jestem gotowa własną szczupłość odstąpić, jeśli w zamian mogę dostać taką urodę :))
Nigella:-):-) kocham ją za to co robi w kuchni!!!! jest fenomenalna i wszystko co gotuje wydaje się takie proste i pyszne:-D:-D
Ja w poniedziałek mam wizytę - wieczorkiem napiszę ile kg mi przybyło, na moja wagę nie wchodzę bo jest z jakimiś bajerami i zawsze trace cierpliwość zanim ją dobrze ustawię, zeby się z ważyć. Dlatego czekam na wizytę u ginki, pozatym narazie nie widzę u siebie zbędnych kg ( a mogę się bardzo zszokować w poniedziałek, bo apetycik wrócił :-):-) )

reklama
cieszę się że Kruszynka rośnie jak na drożdżach, ale co będzie z mamusią jak Maleństwo wyssie wszystkie soki :confused: przecież muszę mieć troszkę siły żeby się zająć Dzidzią po porodzie :happy2:.

koniecznie zdaj nam relacje jak tam rozwija sie dzidzius, rozumiem ze bedzie to usg polowkowe ?:-)
Nie, usg połówkowe miałam 3 marca, tylko robiłam je u innego lekarza niż u mojej prowadzącej ciążę ( ona sama mi go poleciła, bo w jej przychodni mają kiepski sprzęt ). Usg wypadło bardzo dobrze, wszystkie pomiary zaznaczone jako prawidłowe, ułozenie Lenki jest prawe, podłużne główkowe, serduszko bije 145 u/min, waga - 382 g, itp....wszystko w każdym razie dobrze. A mam zamiar się jeszcze wybrać na usg 3d ale na początku kwietnia, żeby potiwerdzić płeć, lekarz w każdym razie nie miał wątpliwości no ale......A w ten pon mam wizytę kontrolną u mojej ginki, odbiorę wyniki glukozy, krwi i takie tam rutynowe badania.

A ja melduję że mam 1,5 kg na minusie. Czyli z moich 8,5+ zeszłam na 7+. No i wygląda na to że moja ginka miała rację mówiąc że jak się na początku ostro przybiera to potem na waga hamuje. Spadać to bym nie chciała (mam nadzieję że wszystko z dzidzią ok!) ale zaczęłam trochę więcej uwagi zwracać na to co jem i może taki jest efekt. Renek, to chyba trochę jak u Ciebie? A jak tam Twoja waga?

reklama
U mnie dzis rano 93kg czyli tak jak trzy tyg temu ale czuje, ze tam sporo wody zwlaszcza w nogach, no w kazdym razie nie tyje. Nie wiem czy to dobrze czy zle ale chyba troszke do przodu powinno isc, ale jeszcze nie panikuje. Jem ile moge ;-)odpoczywam i zobaczymy...:-)

Do góry