reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ile na "+?" czyli jak przybieramy na wadze...

renek czasem tak jest, ze jak na poczatku szybko przybieramy, to pozniej sie ta waga stopuje :-) moze tak jest i w Twoim wypadku :-)
u mnie caly czas 7 na + od 3 tyg tez nic sie nie zmienia...

reklama
Ewan slyszalam ze przy kolejnej ciazy ten przyrost juz jest mniejszy, przynajmniej tak jest u wielu kobiet ktore znam. Przykladem moze byc moja mama-ze mna przybrala 21kg z moja siostra juz tylko 14 :-)

Witam wszystkie przybierające ja w pierwszej ciaży urosłam o 16 kg teraz jestem w 23tc i na +już 8 mam nadzieję ze nie będzie tego z dużo bo później ciężko było mi sie pozbyć dodatkowego balastu

Mery u mnie niewiele mniej na +, bo 7,3 kg :-) Myslalam ze to sporo, ale moj lekarz twierdzi ze wszystko jest w najlepszym porzadku, a komu mam wierzyc jak nie jemu, skoro codziennie przyjmuje po 20 ciezarowek :-) on ma najlepsze informacje na ten temat, na pewno lepsze niz usrednione tabele wagi we wszelkiego rodzaju czasopismach czy internecie :-) ja sie nie objadam, pilnuje by sie nie obzerac, jem tylko zdrowe i wartosciowe rzeczy a mimo tego waga pnie sie w gore-widocznie tak ma byc :-)

Po dzisiejszym ważeniu u mamy wychodzi, że mam 9 na plus od stanu przedciążowego, a 7 od pierwszego ciążowego ważenia......i to widać :p:)

Hej Dziewczyny:)
Ja jestem w 5tc a już przytyłam 2kg. Mam nadzieję, że będzie tak jak tu piszecie, ze waga stanie:> i dalej powoli będzie rosła:D
Przed ciążą ważyłam ok 43kg dzis już 45 a tu jeszcze Święta hehe strach pomyśleć ile skoczy po:/

Pozdrawiam

maliinka_ev witaj :-) spokojnie przeciez Ty jestes taka kruszynka, ze mozesz przybrac nieco wiecej :-) 43kg przed ciaza?? jak to mozliwe??:szok: mysle ze te 2kg na + wiedzialy co zrobic, jestes w koncu w ciazy, nosisz w sobie malenstwo, Twoj organizm wykonuje teraz podwojna prace musi czerpac z czegos energie, poza tym kazda z nas podczas ciazy musi uzbierac nieco tluszczyku, by podczas karmienia organizm mial z czego produkowac mleczko :-) a jak analizuje Twoja wage-to mysle ze 43kg-nie sprzyja tluszczykowi :-) ja tez szybko zaczelam tyc, i tez przed ciaza niewiele wazylam, mialam niecale 50kg na 164cm wzrostu :-) najwiecej przybralam w Boze Narodzenie bo az 2,5kg w ciagu zaledwie kilku dni :szok:, a teraz to tyje tak 1,5kg na miesiac i obecnie mam na + niecale 8kg. Wiec spokojnie :-) a odchudzalas sie przed ciaza ?

Hej andziaa:))
Przy moim wzroscie tj. 156 :> te 43kg to chyba w sam raz :D malutka jestem. Ale z tym odchudzaniem to przyznaje sie : oj tak odchudzalam sie, co jakis czas stosowalam sobie dietki i w ogole staralam sie malo jesc. Teraz jak dowiedzialam sie o ciazy <jupi> :) zaczelam jesc normalnie tzn. staram sie 5 razy dziennie w niezaduzych porcjach. Ale ogolnie to boje sie ze jakos za szybko "rosne" no i nie wspomne o zaparciach i gazach :/. Ale ta fasolka w moim brzuszku byla najwiekszym moim marzeniem i wiem, ze musze karmic ja i siebie a zgrabna, szczupla figurka spada na dalszy plan :).
Ale swoja droga ciesze sie, ze juz prawie po Swietach i jutro do pracy bo tak pojadlam, ze ciezko z lozka wstac :D

Pozdrawiam :)

reklama
ja sie wczoraj wazylam i mam 8 do przodu :-) troszke pofolgowalam sobie z ciastami w te swieta, ale to sie skonczy :tak:

Do góry