maliinka_ev wiedzialam o co pytac, pytajac o dietki i odchudzanie :-) ja mialam ten sam problem-wlasnie odchudzanie. Kiedys to namietnie to robilam, pozniej to nawet nie specjalnie, tylko w nawyk weszlo mi jedzenie w baaaardzzzooo malych ilosciach. I tak jakis miesiac przed zajsciem w ciaze wazylam 47,5kg, tyle ze ta waga to naprawde utrzymywala sie przy niemal glodowkach. Jedzac w miare ok, bo obzerac sie nie potrafie, juz nie potrafie :-) wazylam te 50 wazac sie u gina tak wiec ta wage uwazam za wyjsciowa, bo nie sztuka jest wazyc 2 kg mniej przy totalnie pustym zoladku :-) no i niestety te moje dietki wyszly mi bokiem. Ja ciazy nie planowalam , wiec nagla zmiana zywienia, jedzenie w bardziej rozsadnych ilosciach zaczely procentowac w kg :-) nie mowiac juz o wzdeciach i zaparciach, ktore podobnie jak u Ciebie byly dla mnie koszmarem...ale mysle ze te kg na +, i reszta dolegliwosci to wszystko efekt odchudzania :-( tzw efekt jo-jo :-( teraz jestem w 6 miesiacu (24 tyg) i mam niecale 8 na +, wiec wydaje mi sie ze jakos nie az tak duzo...tym bardziej ze oprocz diet, przed ciaza palilam takze fajeczki, a wiadomo jak nagle rzucenie palenia przeklada sie w tluszczyku przez to, ze papieroski zaczynasz zastepowac jedzonkiem, a i wizyty w kibelku staja sie rzadsze :-( w koncu fajki pomagaja naszym jelitom pozbyc sie zapasow :-) glowa do gory :-) tym bardziej, jesli tak bardzo pragniesz Maluszka :-) o figure bedziemy dbac pozniej:-) a na kiedy masz termin ?
reklama
maliinka_ev
Fanka BB :)
andziaa czytajac twoj post momentami jakbym czytala siebie :> glodoweczki, fajeczki do tego herbatki przeczyszczajace . W koncu zaczelam pragnac dzidziuska :-), staralam sie 9 miesiecy, probowalam jesc "normalnie", leczylam sie hormonalnie, zanik @ ale to spowodowane bylo dlugoletnia antykoncepcja. W koncu udalo sie. Termin wg. kalkulatora na BB 29 listopada. Pierwsza wizyta u lekarza na 3 kiwetnia, nie moge sie doczekac
renek
Mamy lipcowe'08
Odchudzanie to problem wielu dziewczyn i moj tez byl ale ja baaardzo wczesnie sie opamietalam dla dzieci. W wieku 25 lat przestalam palic fajki i odchudzac sie nalogowo. Mojego meza poznalam dopiero majac 29lat :-) ale wiedzialam, ze organizm potrzebuje duzo czasu zeby sie oczyscic zwlaszcza po fajkach wiec z tad tak wczesna decyzja ;-) Co do wagi to znow zrobilam sie kluseczka ale zakladanie rodziny to chyba nie czas pieknej sylwetki;-)popracuje nad tym pozniej
Wczorajsza moja a raczej nasza waga to 96kg a zostalo jeszcze 3 miesiace ale ciesze sie, ze dzieciaki sa duze jak z pojedynczej ciazy a nawet na przelicznikach wychodza o tydzien starsze wiec jest super:-) baaaardzo sie ciesze;-)
Wczorajsza moja a raczej nasza waga to 96kg a zostalo jeszcze 3 miesiace ale ciesze sie, ze dzieciaki sa duze jak z pojedynczej ciazy a nawet na przelicznikach wychodza o tydzien starsze wiec jest super:-) baaaardzo sie ciesze;-)
Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Ja jak na razie mam 4 kg na +, a zaczęłam 6 miesiąc.
:-) ile ja bym dala zeby nie myslec o tym paskudnym odchudzaniu... teraz to oczywiscie nawet przez mysl nie przechodzi mi slowo dieta-bo najwazniejsza jest moja coreczka Antosia...:-) rosnie zdrowo i to najwazniejsze :-) ja jak wczesniej pisalam zaczelam 6 miesiac i dokladnie 57,6 kg na liczniku-wiec 7,6 na plusie. Mysle ze nie jest ze mna zle :-)
Renek gratuluje zdrowych dzieciaczkow-to cudownie ze tak peknie sie rozwijaja, tym bardziej ze to bliznieta, a w ciazach mnogich ciezej jest by dzieciaczki byly duze :-) wiec naprawde brawo mamusiu :-) widocznie masz w brzuszku idealne srodowisko dla blizniat :-)
Renek gratuluje zdrowych dzieciaczkow-to cudownie ze tak peknie sie rozwijaja, tym bardziej ze to bliznieta, a w ciazach mnogich ciezej jest by dzieciaczki byly duze :-) wiec naprawde brawo mamusiu :-) widocznie masz w brzuszku idealne srodowisko dla blizniat :-)
reklama
survivor26
Mamy lipcowe'08
U mnie w połowie 6 miesiąca +9 kg, 100 cm w obwodzie brzucha (w pozostałych już prawie też i niezmienny zachwyt tym, że można jeść co się chce i mieć w głębokim poważaniu odchudzanie
Podziel się: