reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ile na "+?" czyli jak przybieramy na wadze...

a ja sie dzisiaj zwazylam i juz ponad 7 kg na plusie :szok: W sumie sie troche tego przestraszylam,bo u mnie to tak rowno rosnie - ostatnio co tydzien to kilogram( wczesniej bylo co miesiac to kilogram) i jak sobie policzylam ile jeszcze tygodni to wymieklam.Z drugiej strony jak tak patrze w lustro to wiekszosc mi przybylo na brzuchu i piersiach i moze tylko troche w biodrach,wiec od razy sie pocieszam tym,ze dzidzia duza i tak ma byc :tak: A metra nie mam i sie nie mierze i moze to i dobrze!Do patyczkow wczesniej nie nalezalam i zawsze trudno mi bylo zrzucic zbedne kilosy,ale teraz sie pocieszam tym,ze po ciazy moze szybciej zejdzie niz normalnie,bo zamierzam karmic piersiom, a i obowiazkow bedzie wiecej.Mamy fajna pore do rodzenia to i na spacerki z malenstwem mozna bedzie swobodnie smigac,a to tez zagraza tym paskudnym zbednym kilogramom ;-)

reklama
A tak w ogóle, to dla wszystkich strapionych własnym wyglądem i martwiących się, że po ciąży będą grube polecam gorąco programy kulinarne Nigelli Lawson:) Jak patrzę jaka z niej piękna kobieta mimo doprawdy słusznych rozmiarów to jestem gotowa własną szczupłość odstąpić, jeśli w zamian mogę dostać taką urodę :))

A tak w ogóle, to dla wszystkich strapionych własnym wyglądem i martwiących się, że po ciąży będą grube polecam gorąco programy kulinarne Nigelli Lawson:) Jak patrzę jaka z niej piękna kobieta mimo doprawdy słusznych rozmiarów to jestem gotowa własną szczupłość odstąpić, jeśli w zamian mogę dostać taką urodę :))
to prawda, Nigella ma fenomenalna urode, i uwazam ze te jej kraglosci dodaja jej uroku, Nie wyobrazam sobie jej szczuplejszej...:-)

Mnie wczoraj zaskoczyla moja waga jeszcze miesiac temu wazylam 65 kg (czyli przytylam jakies 3kg przez 3 miesiace ciazy) a wczoraj :szok: wskoczylo 70kg:szok: czyli przez ostatni miesiac przytylam 5 kg:angry:, bylam przerazona jak zobaczylam. Ale wiadomo dlaczego przez 3,5 miesiaca ubikacja byla moja przyjaciolka wszystkim jedzeniem sie z nia dzielilam, no i mdlosci nie pozwalaly na zajadanie sie pysznosciami. Ale od ostatniego miesiaca wszystko przeszlo wiec i kg rosna. :no:

Kania, nie martw sie, tez mialam taki skok kilogramowy! Dokladnie 5kg w miesiac! I to bylo prawie miesiac temu......

jak widac dziewczyny, wiekszosc z nas przybrala bardzo podobnie i tez jestesmy na w zasadzie takim samym etapie ciazy, wiec nasuwa sie samo przez sie-to jak najbardziej normalne :-)

teraz to ja sie zaczynam martwić, bo już na półmetku a na + tylko 2 kg! z czego nasza córeńka w 20 tyg. już ważyła 501g :baffled:

reklama
Anecia skoro dzieciatko takie duze, to nie masz sie czym zamartwiac:-) kurde powinnas sie cieszyc ze malenstwo zdrowo i dorodnie rosnie a Ty utrzymujesz sylwetke w nienaruszonej w zasadzie formie :-) nie wiem czy to Cie pocieszy czy zasmuci, ale wszystko jeszcze przed Toba... mam kolezanki ktore do pewnego etapu ciazy przybieraly bardzo malo, podobnie jak Ty 2-2,5 kg, i nagle w 6 miesiacu nadrobily kolejne 7-8 :-) w jeden miesiac:szok:

Do góry