reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ile czasu dziennie oglądają wasze dzieci bajki?

kiedyś były tylko dwie bajki na dobranockę.. teraz gdy córka jest trochę starsza i zabrakło nam przedszkola trochę się to wydłużyło. oglądamy około godziny w ciągu dnia i trafiamy na własnie fajowego Parauszka. ale w związku z tym zrezygnowaliśmy z wieczorynki.

reklama
Szczerze, nie za bardzo podoba mi się pomysł likwidacji wieczorynki. Nie każde dziecko ma w domu telewizję satelitarną. U nas też Parauszek króluje ale i też świnka Peppa, nowy 6 sezon :)

A widzieliście Premierowy odcinek Sezamkowego Zakątka??? Słyszałam , że miał dziś być a my niestety nie załapaliśmy się na niego. Ciekawe co Elmo znowu wymyślił za przygody :D

Codziennie o 10 rano.w sumie dla nad też taka pora że często nas nie ma ale jest w dekoderze nagrywarka nie ominie nas żaden odcinek Sezamkowego Odcinka :)

Kurcze.... Szkoda że o takiej porze, bo ja w pracy mali w przedszkolu. Ale na pewno powtórki są albo weenendy. Muszę coś wymyśleć. Bo bajka jest świetna, edukacyjna i przyjazna.

Najczęściej od 1 do 2 godzin dziennie :) Mała uwielbia bajki, a najbardziej Kubusia Puchatka (tę starszą wersję, którą ja również oglądałam ;))

Synek ma prawie 3 latka i czas jaki spędza na bajkach to nie dlużej jak godzina:) Bardzo lubi ciekawskiego georga i świnke peppę:-)

moja córka bardzo rzadko a jeśli juz to dorę. wolę podsuwać jej jakies zabawki edukacyjne, dzięki którym się rozwija. jak bawimy się razem to ani mysli o bajkach chociaż wiadomo, że czasem muszę coś zrobić sama i wtedy podsuwam jej bajkę.

reklama
Z doświadczenia wiem,że czasem same zabawki edukacyjne nie wystarczą i chcąc nie chcąc nasze dziecko zawsze będzie w jakimś stopniu zobligowane do oglądania bajek bo ta czynność sama w sobie nie jest zła pod warunkiem że bajka coś wnosi plus nie przesadzimy z ich ilością.

Do góry