reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Idziemy na zakupy :)

Mam pytanie odnosnie kojca, bedziecie kupowac? Od ktorego miesiaca sie przydaje? Czy w ogole sie przydaje.. itp

ja juz mam kojec, dostałam od znajomej w uk pewnei tak jak ty mieszkamy w domku, ona wkładała maluszka do kojca jak był jeszcze mały, stał w salonie i bardzo była z niego zadowolona a dzięki temu mogła być na dole z maluszkiem, używała go od o 3 miesiąca do momentu jak mały zaczął chodzić

reklama
Dziewczyny, jeśli mogę Wam coś poradzić- ta karuzelka jest śliczna, ale przede wszystkim dla nas,a nie dla maleństwa... Maluszki lubią bardziej wyraziste kolory- na początku tylko czarne i białe, później kolorowe , ale konkretnie, a nie takie pastelowe, najlepiej, żeby każda postać w karuzelce miała inny kształt i inny wyrazisty kolor... Przy okazji: mam taki zestaw książek Zabawy fundamentalne i płytkę CD z różnymi czarno- białymi obrazami dla dzieci do wydrukowania, można je później podkleić na kartonikach, popodwieszać i samemu zorganizować malcowi otoczenie w łóźeczku-, wygląda to dla nas nie za ciekawie, ale niewiarygodnie przykuwa wzrok malucha- sprawdzilismy na wielu dzieciach znajomych, każdy robił wielkie oczy i nie poznawał własnego dziecka :-) później Wam jakoś poprzesyłam te foldery na maile ;-)

Bardzo ciekawa propozycja, my chetnie skorzystamy z folderow :tak: Doszlismy do wniosku by nie "obwieszac" malucha zbednym plastikiem i szukamy pomyslow jak rozwijac wyobraznie dziecka a ta ksiazeczka chyba podaza tym samym tokiem myslenia.. :tak:

Bardzo ciekawa propozycja, my chetnie skorzystamy z folderow :tak: Doszlismy do wniosku by nie "obwieszac" malucha zbednym plastikiem i szukamy pomyslow jak rozwijac wyobraznie dziecka a ta ksiazeczka chyba podaza tym samym tokiem myslenia.. :tak:

cały ten program zabaw fundamentalnych opiera się właśnie na rozwoju wyobraźni dziecka od pierwszych dni życia... wiele opisanych zabaw to to, co prawie każda matka robi intuicyjnie, ale ogólnie daje do myślenia i podrzuca wiele ciekawych ( i tanich ;-)) pomysłów na spędzanie czasu z dzieckiem... Ale i tak największe wrażenie na mnie robi jak obserwuję reakcję niespełna miesięcznych dzieci na te czarno- białe kształty- nagle wyglądają jak rozumne istotki oglądające coś z rozdziawioną gębą :szok::-D

co do karuzeli to ja mam taka:
KARUZELA FISHER PRICE K3799 RAINFOREST+PILOT+BONUS (926384475) - Aukcje internetowe Allegro
fajna jest tylko ze boje sie jak ja mam wyprac te pluszaczki te liście tez tak fajnie chodza w góre i w dół - fajna sprawa a kupiłam uzywana za grosze na ebayu wyglada jak nowa, tylko martwie sie ten kurz :(

kajdusia - ja też gdzieś czytałam o kolorach, ze pastelowe kolorki są dla rodziców jako ładny dodatek do sypielni, fajna propozycja z folderami - nie wiedziałam o czyms takim

co do karuzeli to ja mam taka:
KARUZELA FISHER PRICE K3799 RAINFOREST+PILOT+BONUS (926384475) - Aukcje internetowe Allegro
fajna jest tylko ze boje sie jak ja mam wyprac te pluszaczki te liście tez tak fajnie chodza w góre i w dół - fajna sprawa a kupiłam uzywana za grosze na ebayu wyglada jak nowa, tylko martwie sie ten kurz :(

- o, ta karuzelka dla dzieciaczka ciekawsza :tak: My pluszaki z karuzelki Piotrusia normalnie praliśmy w pralce, schną szybciutko i nie zauważyłam, żeby się jakoś szybko mocno kurzyły

reklama
no ja tez w czerwcu ja wypiore - bo musze się przyznać, że ona juz jest przymocowana do kołyski :)
nie mogam się oprzec :( i tak wisi i kurz zbiera :(

Do góry