reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"Ich pierwszy raz" czyli nowe umiejętności naszych pociech

a Maja chodzi na całego, na podwórku mamy takie małe tuje posadzone, to tylko w te drzewka wchodzi, a raczej wbiega i ma przy tym wielką radochę

a jeśli chodzi o mówienie to jest i tata i mama, ostatnio mówi gili gili ,jak ją gilgam, a jak pytam jak robi samochód? to mówi brum brum , i jak widzi dzieci to mówi tieci, przy robieniu pa pa też mówi pa pa

i dodam jeszcze że ostatnio na topie są samochody, bierze sobie taki mały i jeździ po całym mieszkaniu

reklama
Brawo Dla Maciusia. A u nas świadome słowa och jakie to wspaniałe słyszeć od swojego dziecka mama. Bartek również mówi tata, baba, dzidzi, nie, jak czegoś nie chce, buch jak coś upadnie, albo sam sie przewróci.Uwielbia samochody, a najbardziej siedzieć za kierownicą i majstrować przy niej, w domku ma swoją ciężarówkę i jeździ nią po pokoju(tzn odpycha rączką). A i przytula się do nas to takie miłe, a buziaki to cała otwartą buzką daje.

Lenka też praktycznie chodzi:-) już mało porusza się na pupci,częściej na nóżkach:-)choć na dworze brak jej odwagi do chodzenia po nierównym terenie i trzyma się wózka;-)w domu za to maszeruje na tych swoich nózkach super:-)

mówi tata,je łyżeczką ,choć większosć jeszcze znajduje się na zewnątrz buzi ;-),uczy się właśnie mówić "tak":cool2:coraz częsciej mówi mama:szok: .Ogólnie to jestem pod wielkim wrażeniem umiejętnościami Lenki:-)

te nasze dzieciaki tak szybko dorastają:tak:.

My też musimy się pochwalic Bartek dzisiaj przeszedł sam oczywiście przez cały pokój, jeszcze sie momentami buja, ale jestem szczęśliwa, a wózek też uwielbia prowadzić, komicznie wygląda, taki mały krasnoludek i duży wózek. Pozdrawiamy i gratulujemy Lence i Julce

Wielkie grtulacje dla małych tuptusiów!!!!:-) :-) :-)

Zazdrosna jestem trochę o to chodzenie. Aga nawet chęci chodzenia za ręce nie wyraża. No nic. Pozostaje nam tylko cierpliwie czekać.

Magda 31 nie przejmuj się i na Twoje dziecię przyjdzie czas.. Nasza sąsiadka ma 15 miesięcy a trupta tylko za rączkę i to gorzej niż Julka gdy miała 8 miesięcy... a nasz tuzyn miał 7 miesięcy i już chodził.. To wszystko sprawa indywidualna ..jedni szybciej drudzy póżniej...;-)

reklama
Madzia wiem, wiem!!! Moja Ala miała 1 rok i 4 miesiące jak poszła sama pierwszy raz. A tym razem myślałam, że nastąpi to trochę szybciej.

Ale za to dzisiaj rano otwieram oko, patrzę, a moje dziecie siedzi na kanapie. Normalnie gówniara sama się wdrapała. Potem ją obserwowałam jak to robi. Zadziera fajno tą grubą nogę do góry i myk! już jest na siedzeniu. Następna rzecz na którą trzeba uważać. Już mam oczy dookoła głowy, a i tak co chwilę Aga jakieś bęcki zaliczy.

Do góry