reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"Ich pierwszy raz" czyli nowe umiejętności naszych pociech

Gratulacje dla Lenki :) :) :)

Kurcze, ale te dzieci zdolne. Moja Aga ma chyba za ciężką pupę i dlatego słabiej sobie radzi. A Lena, o ilę się nie mylę, jest chyba najmłodsza z całego towarzystwa listopadowego? A taka spryciula.

reklama
Karolinna Brawa dla LEnki :)
Madzia21 co do cięzkości pupy... Nie wiem ile waży moje córy, ale ma cięzkie ciałko- prawie 10kg ::) Faktycznie jednak słyszałam, że drobniejszym dzieciaczkom nauka chodzenia szybciej idzie... Kasia natomiast biega już po domu ale siadac sama nie chce. Wstawać również- zrobi tylko "bam" na pupę i wyciąga rękę w geście: "podciągnijcie mnie do pionu proszę" :)
I ostatnio mozolnie przestawia krzesła w domu i wyciąga ciężkie kosze z prasą- siłaczka... I nadal tańczy i gra na gitarze ;) Kiedy ja gram- ona podchodzi, szarpie struny i coś tam po swojemu popiskuje akompaniując mi do śpiewu :) Też czytałam właśnie, ze dziewczynki są z natury bardziej "rozwinięte" pod tym kątem. To znaczy szybciej zwracają uwage na kolory, tanczą, śpiewają itd... ;D

Brawo Lenka! :laugh:
A Kasieńka ślicznie tańczy. Adaś jak słyszy muzykę to zawsze przychodzi do mnie chce na ręce "tanu". No to tańczymy a on zachichuje się do łez, ja zresztą też. A śpiewa jak jest już senny, wtedy włącza mu się murmurando i tak sobie mruszy i laluje aż wreszcie mama zdecyduje się go wykąpać. Ostatnio do zasypiania niezbędna jest mu duża dawka przytulania i potem grzecznie maszeruje do łóżka. A ze ostatnio mój mąż ciągle robi nocki, to mam pewne jak w banku, że jak się obudzę w nocy to Adaś będzie słodko pochrapywał na wolnej poduszce obok. Nauczył się spryciula nie budzić mnie jak się wkrada do łóżka bo inaczej odłożyłabym go z powrotem. A tak to już potem nie mam sumienia tak słodko sobie śpi. ;)

dziękujemy :-*

magda a ile wazy twoja Agusia?

emih Kasia -hm,chyba będzie kiedyś gwiazdą ::) jakaś piosenka czy taniec ::) :D

eg chciałabym to zobaczyć jak Ada ś sprytnie się wślizguje koło ciebie ;D to musi byc supere widok ;D

pycha wielkie graulacje!!! pół pokoju to baaardzo duzo!!! :D .

Karolinna Aga waży już 10,5 kg więc nie jest jej lekko

Emih Podobno żeby nauczyć się dobrze samodzielnie siadać i wstawać dziecko musi więcej raczkować. Ale Kasia teraz nie ma czasu jak zaczęła dreptać. Ale przyjdzie czas i na te nauki. Narazie bidula jest strasznie zalatana i nie ma czasu. Hi, Hi, Hi. ;D Aga sama wstaje i siada. Wałkuje się po podłodze jak bańka wstańka, a ja sie zastanawiam skąd w tch dzieciakach tyle energii.

magda 31 moja mała waży 8,100 :) no ale jak Agulka wstaje sama i siada to nie ma cieżkiej pupki ;) Lena nie raczkuje,kiedyś nie lubiała leżeć na brzuchu no i efekt taki że od razu zacznie chodzić :) troszkę załuję ze ominęło ją raczkowanie bo raczkujące niemowlę to dla mnie ładny widok :D

pycha daje czadu Majka :D brawo!!! :D .

W sobotę 16.09.2006 Lenka zrobiła swoje 2 pierwsze kroczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Gratulacje dla Lenki!!!
A mnie dzisiaj w nocy obudziło głośne "mama papa". Adaś wylazł z łóżeczka i miał zamiar udać się na parter do babci. Może myślał, że będzie się z nią lepiej spało o 3 w nocy. Dobrze, że się pożegnał tak głośno bo inaczej rano szukałabym synka. :)

Do góry