reklama
Moja też raczkuje ładnie stoi i chodzi przy meblach
z mówienia to mama tata baba i potrafi pokazać gdzie jest lampa, jak świeci światełko i piłeczkę! i oczywiście DAJ! Jak słyszy muzykę to od razu tańczy! a jak się jej powie tany tany to rusza dupką i skacze że hej! Mondrala nam rośnie;-)
z mówienia to mama tata baba i potrafi pokazać gdzie jest lampa, jak świeci światełko i piłeczkę! i oczywiście DAJ! Jak słyszy muzykę to od razu tańczy! a jak się jej powie tany tany to rusza dupką i skacze że hej! Mondrala nam rośnie;-)
Dobra to i ja sie pochwale moim " opoznionym" dzieckiem. Od wczoraj stoimy
Raczkowac za zadne skarby nie chcemy i zdaje mi sie, ze ten etap bedzie pominiety. Ja podobno nie raczkowalam.
Poza tym moje dziecko z pasją obrabia mi piersi, tzn. bawi sie nimi(drapie, sciska itp.), co mnie denerwuje. Dzisiaj nauczyl sie je gryzc dziaslami i robi to z wielka pasja....
Raczkowac za zadne skarby nie chcemy i zdaje mi sie, ze ten etap bedzie pominiety. Ja podobno nie raczkowalam.
Poza tym moje dziecko z pasją obrabia mi piersi, tzn. bawi sie nimi(drapie, sciska itp.), co mnie denerwuje. Dzisiaj nauczyl sie je gryzc dziaslami i robi to z wielka pasja....
Mój ma tak samo ,jest normalnym dzieckiem które jeszcze nie mówi tylko naśladuje . Pokazuje główką NIE. Podejrzewam ze też nieświadomie.Moja niuńka też jeszcze nie raczkuje, choć juz pewnie lada dzień ruszy , bo w pozycji czworaczej rozhuśtuje swoje ciałko do przodu i do tyłu jeszcze tylko kroczek do przodu musi ruszyć:-)
Olka nauczyła się kucać i trzymac sie jedna raczką siegając po cos. Po za tym nauczyła się obracać strony w książeczkach tekturowych. Tak ją to zajęcie zafascynowało, że potrafi siedzieć i 10 minut i nic innego nie robic. Na poczatku denerwowała sie strasznie, ze sie jej ksiazeczka konczy a teraz obraca do gory nogami zaczyna od nowa. Stron w ksiazkach "dorosłych" łapie po kilkanascie.
i po co komu raczkowanie :-)
User Media - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
User Media - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
reklama
poletka
Fanka BB :)
U nas jest dok ładnie tak samo;-)Moja niuńka też jeszcze nie raczkuje, choć juz pewnie lada dzień ruszy , bo w pozycji czworaczej rozhuśtuje swoje ciałko do przodu i do tyłu jeszcze tylko kroczek do przodu musi ruszyć:-)
Podziel się: