reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

Brava dla Krzysia!!!
Ślicznie Julcia mówi "mamam" tak czysto i wyraźnie:tak::tak::tak:

Moja Natalcia nauczyła się samodzielnie wstawać i stać z trzymanką przed ukończeniem 6.5 miesiąca a przed tym nigdy jej na nogi nie stawiałam.Sama do tego doszła i ją podkusiło,żeby sobie postać.Uważam,że dzieci same powinny siętego uczyć bo mogą być jeszcze nie gotowe a przecież żadna z nas nie chce aby nożki naszych pociech na tym ucierprały.Dzieci same zadecydyja kiedy jest właściwa pora.
A co do stania to Buba przez jakiś miesiąc stałą na palcach a od jakiegos czasu stoi na płaskich nóżkach i ładnie na nich chodzi dookoła ławy:cool2:

reklama
Ojej ale rozwiniete fizycznie te wasze dzieciaczki moj mały nawet jeszcze sam nie siedzi a gdzie mu do wstawania no ale on ma niskie napiecie miesniowe i pani dokto powiedziala ze bedzie pozno sam siedzial no chodził :no: szkoda

Mieliśmy turnus rehabilitacyjny 5 spotkań, teraz ćwiczę z małym w domu we wtorek mamy kontrolną wizytę w CZMP, ale my wyladowaliśmy na rehalibitacji dopiero jak Kacper miał 6 miesiecy, spowodowne to było długim terminem do neurologa, potem jego choroba, mam nadzieje że on to nadrobi.

oczywiście że to nadrobi, w najgorszym przypadku później zacznie chodzić
Nie ma co się martwic na zapas, koleżanka z rehabilitacji ma adoptowane bliżniaczki, jedna ma wysoki napięci, druga niskie. Ta z wysokim poszła w 12 m-cu życia ta z niskiem w 14 miesiącu, teraz maja około 16 miesiąca i obie śmigają

Nienormsalne te terminy do specjalistów.. tym bardziej u dzieci.. Dlaczego nie poszliscie prywatnie?? Napewno wszystko bedzie ok!!
Ja na termin czekałam 2 tyg w osrodku rehabilitacyjnym gdzie ćwiczymy

Moje dziecię dziś pierwszy raz usiadło samodzielnie i zrobiło pare raczków...;-)

Nie poszliśmy prywatnie dlatego że zaczeło sie od tego że jak mały miał 3 miesiace to pediatra na kontroli dała skierowanie do neurologa bo słabo głowe podnosił, dużo nam mówiło że to nic takiego że dużo dzieci tak ma w tym wieku, więc o prywatnej wizycie nie myślałam. Ja nigdy nie słyszałam o czymś takim jak słabe napiecie mięśniowe wiec jak neorolog skierował nas na rehabilitacje to byliśmy zaskoczeni że coś jest jednak nie tak. Teraz to bym była mądrzejsza. Czasu nie cofnę.:-(

reklama
heheh dzielnie sie na nóżkach trzyma chociaż dupcia jeszcze troszkę tańczy...:-D :-D:-D

Ja młodego nagrałam jak pierwszy raz z pomocą babci potuptał...sam sie na nóżki pcha więc nie wiele zdziałam już...Jutro mamy wizytę kontrolną u rehabilitantki...ostatnia była dwa miesiące temu...zobaczymy co nam ciekawego powie...

Do góry