reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

Wczoraj robiłam porządki w garderobie moich chłopców i wiecie co to nie było fajne. Alek tak szybko powyrastał ze śpioszków kaftaników pajacyków żal mi tego. Ale za to obkupiłam go koszulami i spodenkami.Wyglada super . noo i ma jeszce torbę podróżną po starszym bracie. Ale ciuszków maluszków i tak żal.

reklama
no filmiki rewelacyjne! brawo dla Piotrusia :tak::-D motyw z miednicą super! :-) moja Ola wywraca miednicę i wali w nią jakby to bębenek był ;-)

a jeszcze odnośnie pełzania i raczkowania - moja Ola nie pełzała wcale, bo na brzuchu w ogóle leżeć mi nie chciała no i z tego względu byłam prawie że pewna, że nie będzie raczkować, a tu proszę - raczkujemy!

no i my chociaż od dawna uczymy się "papa" i "kosi kosi" to nie potrafimy powtórzyć, za to śmiejemy się jak ktoś tak robi ;-)

ale silny chłopak z Piotrusia :tak:, super sobie radzi z wielka miską

my kosi kosi robimy non stop np. moja lena kocha muzykę, jak tylko leci np. w telewizji to kreci szybko głową w prawo i lewo, a w miedzy czasie robi kosi kosi, ją nawet kręci ją ta muzyka pilota dla dzieci
Pa, Pa uczymy , ale jak ktoś z domu wychodzi to ciągle jej się myli i robi kosi kosi :sorry:

Adiva motyw z miską mnie znokautował :-D:-D
super Piotruś sobie radzi :-)

u nas cały czas wstawanie..Filip wszystkiego sie chwyta i wstaje...no zaczęło się...:tak:

U nas Julka z miską czy kartonami robi dokładnie to samo, co gorsza jak kąpie się w swojej starej małej wanience, co zdarza się już rzadko, ale się zdarza, to jak znajdzie się obok niej to chce też ją przewrócić :-D

A co do tuptania - rewelacja :-D Julka póki co nie wie, że nogami można przebierać :-D

U nas era siadania i próby wstawania w łóżeczku. Jednak póki co tyłek za ciężki i samej wstać się jeszcze nie udało, tylko podnieść na max 10 cm i bam :-D Po za tym łapie np mnie za ręce jak siedzi i się podciąga do stania. Ale nogami jeszcze przebierać nie chce :-)

heheh dzięki...akcja z miską wyszła tak sama z siebie....:-)

My już po wizycie w poradni rehabilitacyjnej....Kolejna kontrola za 4 miesiące...Młody dostał same pochwały...pokazała mi jak uczyć go do raczkowania...jak do siadania itd...No ogólnie mówiąc pokazała jak moge z małym ćwiczyć...najlepsze było to że na koniec wizyty młody sam już chwycił i zaczął sam te ćwiczenia wykonywać...Moja mądra bestia :-) Zabroniła kategorycznie stawiania na nóżkach...tak że z tuptaniem musimy sie pożegnać...jeśli sam sie będzie podciągał ( a już to robi ) to mamy mu pozwolić...ale nie podawać rąk ani nic w tym rodzaju...no i mówiła o czołganiu...że bardzo ważne jest...Ogólnie bardzo pozytywnie :tak:
Najbardziej mi sie śmiać chciało jak stwierdziła że jak na niecałe 8 miesięcy to mały sobie świetnie radzi...leżąc na boku wysoko unosi sie na rączce..mówiła właśnie o czołganiu sie...o siedzeniu samodzielnym itp...A mi od razu Buba do głowy przyszła - jak by ją pani Dr.zobaczyła to by w szoku tydzień była :-D :-D :-D
Po raz setny zabroniła wszelkich chodzików....

No i to chyba tyle...:-)

reklama
Adiva Petera mogę oglądać i oglądać-taki wdzięczny z niego aktor:tak:No i racja silna i sprytna z Piotrusia bestia:-D:-D:-DBravo:cool2:

Jak miło,że pomyślałaś o mojej Bubci;-)

Do góry