reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

reklama
U nas szlag trafił nauke raczkowania....młody tylko i wyłącznie na nóżki...nawet jak łapie sie żeby usiąść to i tak od razu nogi prostuje....a dziś przeszedł kilka kroczków...babcia go pod paszkami trzymała a ten tuptał aż miło :-) tylko że jeszcze na paluszkach ale to normalne...od dwoch dni dopiero takie akcje ma...a ja sie łudziłam że na czworakach będzie po domu szalał ;-)

dzisiejsza umiejętnośc:)
30xhbm8.jpg

ja teraz sobie klikam z wami a mój Misiek chyba z jaką małą Miśką bo dałam mu starą klawiaturę i wali w nią jak nie wiem. bo jak widzi że ja piszę a on nie może sobie postukać to nie chce się sam bawić

no brawo dla Krzysia!!
coraz więcej nam dzieciaczków już wstaje - nim się obejrzymy zaczną nam biegać :szok:

a jak dzieciaki Wam stoją to na całych stópkach czy na paluszkach? bo jak ja z moją ćwiczę sprężynowanie to Ona mi na palcach ląduje, ja jeszcze nie postawiłam ją tak żeby stała sama, zawsze ja trzymam, mam wrażenie, że jakbym ją puściła to na kostkach by wylądowała :sorry2:

no ja jeszcze miska nie stawiam na nóżkach bo jak próbowałam to stoi na paluszkach wiec jeszcze z tym poczekam a on w ogóle nie "sprężynuje" tylko ma takie sztywno wyprostowane nóżki

U nas Julka sprężynuje na paluszkach, ale już wyczaiła, że jak mama stawia ją koło kanapy czy łóżka na podłodze to wtedy stoi na płaskich stópkach, łapie się i jest cała szczęśliwa ;-) Ale z początku to tylko na paluszkach, inaczej nie dało rady :-)

Weszłam przed chwila do Julki pokoju i doznałam szoku :-) Zostawiłam ją 20 min wcześniej w łóżeczku żeby się pobawiła i poszłam zmywać naczynia, coś mi nagle się cicho zrobiło, wchodzę do niej żeby zobaczyć czym jest aż tak bardzo zajęta a ona leży na brzuszku i ... śpi :-) Nigdy wcześniej się jej nie zdarzyło tak zasnąć :-)

Ostatnia edycja:
No proszę , jakie zwinne, inteligentne i łobusiarskie dzieci mamy:-):-):-):-)Gratulujemy Wszystkim postępów, nawet tych niezbyt wygodnych dla mam hihih:-D:-D:-D:-D:tak::tak:

reklama
Do góry