reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I M I O N A

reklama
My z mężem nawet nie mieliśmy problemów. Najpierw poczekaliśmy, żeby dowiedzieć sie co tam w moim brzuszku rosnie a jak już wiedzieliśmy że dziewczynka to chciałam dać jej na imie Zuzanna, niestety nasz królik ją ubiegł, a mąż stwierdził, że dwóch Zuź to on w domu nie zdzierży, więc wybraliśmy Wiktoria i tak juz zostanie. Drugie imie dostanie po mamusi, i całe szczęście, że żadna babcia nie chciała żeby miała jej imie.
Takto nie bedą czuły sie urażone, a my mamy imiona wybrane. Wiktoria Katarzyna. :)

6ik5p1

anija - a u mnie bylby pewnie Julek jakby byl chlopiec:-)ale na pewno od Juliusza, a nie od Juliana:-)

u mnie od Juliana, lubie mloda polske :tak:

sek w tym ze Tadeusz mi sie bardzo zle kojarzy
a przeciez nie moge miec awersji do imienia wlasnego synka
choc pewnie ta przeszla by juz na nastepny dzien...
Macie jakies dobre skojarzenia z tym imieniem?

Gaja sliczne imie :tak:

Anija ....ale jak to Tadeusz, teraz :confused: :confused: :confused: wszystkie Marcówki już wiedzą że będzie Julek, jak my się przestawimy ? ;-)
Poza tym tradycja Waszej rodziny że dzieci mają imię na J, to co zaniknie?

Pozdrawiam męża - ale walcz o Julka! :happy: :happy: :happy:

tak, tak, Julek musi zostac!!;-)

kamilas, ty mi teraz ta Gaja zamieszalas... dalam wczoraj mezowi liste chyba 15 propozycji imion i wszystko powykreslal - zostaly tylko te dwa, ktore poprzednio bralismy pod uwage (Julka i Oliwka) i... Gaja:-):-)

To moja zaktualizowana lista imion dla Małej Księżniczki:
- Alma
- Helena
- Natasza
- Zuzanna
- Antonina
- Matylda
- Aida
- Olimpia
- Gaja (dodaję bo też mi sie podoba)

no i jak ja mam zdecydować jak ta lista sie tylko wydłuża?:szok::confused:
z jednego imienia zrezygnowałam a dwa następne doszły :laugh2:
tigger ty masz łatwiej:tak::-D Ty wybierasz pomiędzy trzema. Ja mam do wyboru trzy razy więcej :szok::szok::szok:

reklama
Justine ja to bym z tych dwóch wybierała między Zuzanną (tak miala sie u mnie dziewczynka nazywać) i Matyldą. Alma i Helena mi sie źle kojarzą ;) a co do innych to jakoś nie mam zdania.
A Tobie radzę nie wymyślać nowych bo naprawdę będizecie mieć problem :).

Do góry