reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I M I O N A

reklama
My z mężem nawet nie mieliśmy problemów. Najpierw poczekaliśmy, żeby dowiedzieć sie co tam w moim brzuszku rosnie a jak już wiedzieliśmy że dziewczynka to chciałam dać jej na imie Zuzanna, niestety nasz królik ją ubiegł, a mąż stwierdził, że dwóch Zuź to on w domu nie zdzierży, więc wybraliśmy Wiktoria i tak juz zostanie. Drugie imie dostanie po mamusi, i całe szczęście, że żadna babcia nie chciała żeby miała jej imie.
Takto nie bedą czuły sie urażone, a my mamy imiona wybrane. Wiktoria Katarzyna. :)

6ik5p1

anija - a u mnie bylby pewnie Julek jakby byl chlopiec:-)ale na pewno od Juliusza, a nie od Juliana:-)

u mnie od Juliana, lubie mloda polske :tak:

sek w tym ze Tadeusz mi sie bardzo zle kojarzy
a przeciez nie moge miec awersji do imienia wlasnego synka
choc pewnie ta przeszla by juz na nastepny dzien...
Macie jakies dobre skojarzenia z tym imieniem?

Gaja sliczne imie :tak:

Anija ....ale jak to Tadeusz, teraz :confused: :confused: :confused: wszystkie Marcówki już wiedzą że będzie Julek, jak my się przestawimy ? ;-)
Poza tym tradycja Waszej rodziny że dzieci mają imię na J, to co zaniknie?

Pozdrawiam męża - ale walcz o Julka! :happy: :happy: :happy:

tak, tak, Julek musi zostac!!;-)

kamilas, ty mi teraz ta Gaja zamieszalas... dalam wczoraj mezowi liste chyba 15 propozycji imion i wszystko powykreslal - zostaly tylko te dwa, ktore poprzednio bralismy pod uwage (Julka i Oliwka) i... Gaja:-):-)

To moja zaktualizowana lista imion dla Małej Księżniczki:
- Alma
- Helena
- Natasza
- Zuzanna
- Antonina
- Matylda
- Aida
- Olimpia
- Gaja (dodaję bo też mi sie podoba)

no i jak ja mam zdecydować jak ta lista sie tylko wydłuża?:szok::confused:
z jednego imienia zrezygnowałam a dwa następne doszły :laugh2:
tigger ty masz łatwiej:tak::-D Ty wybierasz pomiędzy trzema. Ja mam do wyboru trzy razy więcej :szok::szok::szok:

reklama
Justine ja to bym z tych dwóch wybierała między Zuzanną (tak miala sie u mnie dziewczynka nazywać) i Matyldą. Alma i Helena mi sie źle kojarzą ;) a co do innych to jakoś nie mam zdania.
A Tobie radzę nie wymyślać nowych bo naprawdę będizecie mieć problem :).

Do góry