reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I M I O N A

reklama
Dziewczyny, mam ein question. Jakie właściwie imie funkcjonuje u nas w Polsce? Antonina czy Antonia? Tak sie tylko zastanawiam , bo gdyby moja córcia okazała sie chłopcem to będzie miała na imie Antoni, :-) a dla dziewczynki nadal nic nie mam :-(

ja slyszalam o Antoninie
ale obecnie ludzie tworza sobie zupelnie nieistniejace do tej pory imiona i w urzedach jakos to rejestruja - wiec mysle, ze Antonie tez mozna by przeforsowac :happy:

no u nas narazie stanęło na Xawerym, koniecznie przex "X" (nie mylic z Xavierem mandaryny :/ ) ale ostatnio mąż znalazł we włoskich imionach Massimo a to imie chodzi mu od dawna po glowie, jeszcze zanim sie poznaliśmy. Fajne ciekawe, ale nie chce mi sie uzerac w urzedzie, a na dodatek jakos sie juz przyzwyczaiłam do Xawka. :):) nawet coraz bardziej mi sie podoba i w rodzinie też zaakceptowano

Z zagranicznymi imionami trzeba uważać nie tylko jeśli chodzi o urzędy. warto sie zastanowić czy Twój synek nie będzie musiał przez całe życie poprawiać innych, którzy będą przekręcać imie, nie mówiąc o dzieciach, które na pewno będą to robić.
Xawery jest ok.:-) Z tym włoskim imieniem bym uważała;-)

Czesc dziewczyny opisze wam cos o naszym wyborze imienie naszym bo moim i mezusia(przyszlego ale juz wlipcu) . Bardzo obydwoje chcielismy mic tego naszego malutkiego skarba wiec otoz to zaczelismy sie o niego starac:tak: i zakladalismy od samego poczatku ze to bedzie synek no bo nie moze byc inaczej obywoje chcielismy chlopca.No i kiedy 20 lipca zrobilam pierwszy test ciazowy, a bylo to w moje urodziny myslalam ze pekne ze szczescia i moj mezus to samo cieszylismy sie ogromnie.No pierwszy scan czyli USG nie pokazalo jeszcze plci bylam:-( , a;e coz wytrwale czekalam do nastepnego i na 2-gim bylam z mezusiem zapytalam i dostalam odpowiedz "It's a boy" czyli syneczek:szok: az poplakalam sie ze szczescia a moja 2-ga polowka siedziala jak wryta nie wiedzial co powiedziec zamurowalo go a jaki dumny potem chodzil jak paw.Ale wiecie jakie my kobiety jestesmy nie do konca pewne wszystkiego bo oczywiscie pomylki sie zdarzaja.Na 3-cim skanie znow sie potwierdzilo ze to chlopaczek, mam nadzieje ze chlopaczek sie urodzi bo dzis mialam dziwny sen ze mialam mic synka a urodzilam coreczke , ale nie pamietalam nic z porodu:no: straszny sen brrrrrrrrrrr ale nawiazujac do imienie to nasz synus bedzie mial na imie FILIP od samego poczatku tak bylo jak tylko sie dowiedzielismy i tak juz zostanie Filipek i basta :-)

Ja skolei lubię imiona mało popularne dzisiaj. Córkę nazwałam Matylda i nie uważam, że zrobilam jej tym krzywdę (gorzej będzie jak podrośnie i stwierdzi co innego). Synka nazwiemy najprawdopodobniej Filip - chociaż również staje się popularnym imieniem. Po głowie chodzi mi jeszcze Marcelek - ale mąż grymasi.

reklama
Do góry