reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I M I O N A

Joszko, to zdrobnienie od Józefa chyba, i trzeba załatwiać niestety u tych Pań w urzędach. Znany góral - śpiewak Joszko Broda - wszedzie widnieje i się podpisuje Joszko. Ale w kalendarzu chyba rzeczywiscie te biurokratki z urzędu imienia nie znajdą. Ale piękne jest Joszko, Mieszko tez ładne ale u Ciebie musi byc J.

reklama
Julian też ładnie, Julek - to prawie jak Julia tylko męskie;-);-)
Ja kompletnie nie mam pomysłu a tatuś wcale mi nie pomaga, ostatnio sobie żartował:
Mścisław, Bożydar, :szok:(to byłyby krzywdzące imiona no nie?:eek::eek:)
tylko że to dziewczynka ....

A ja chcialam dla dziewczynki Wiktoria ale ostatnio slyszalam jak sasiadka wolala swoja corke i zbladlam :szok: Pozostaje mi jeszcze Weronika ale ona (sasiadka) znowu jest w ciazy i na pewno urodzi wczesniej. Mam nadzieje, ze nie wybierze Weroniki bo jak tak, to ja zaleje :laugh2:
Tak mowie gdyby byla dziwczynka bo jak narazie jest chlopak;-) A jakie bedzie mial imie to zostawiam wybor tatusiowi, zobaczymy co wymysli?:baffled:

Kociczka ty to odwazna jestes. moj mezus jak cos wymyslal to ja sie za glowe lapalam. i krzyczalam po moim trupie. wiem ze to troche ryzykowne , bo go prowokuje :-D :-D :-D :-D

Miloku - wybrac pozwalam ale nie znaczy, ze zaakceptuje i nie obedzie sie bez "wojny". Juz sobie wyobrazam co to bedzie:szok: W najgorszym wypadku bedzie po tatusiu - junior :-D

To fajnie junior. mam tutaj 2 pary z synkami juniorami.:-) Tylko my , znajomi troche sie mylimy i smieszne sytuacje maja miejsce.:-D :-D :-D
ja tez walczylam jak lwica:-D :-D :-D :-D podrapana , pogryziona ale walke wygralam.
Na 100 % nie jestem pewna ze chce to imie bo jakos sie obawiam ze sie nie bedzie podobac dziecku puzniej.a coraz czesciej sni mi sie maxiu.wiem ze troszke duzo pieskow chodzi i takimimieniu ,ale jakos w snach fajnie do synka pasuje.

Agutek bardzoładne imiona!!! :-)
My choć wiemy, że dziwczynka to i tak wolimy dla bezpieczeństwa pomysleć też dla chłopca.Nie mamy jeszcze konkretow,ale:
Córeczka- Karolinka lub Hania
Synek-Tomek lub Szymon

reklama
Do góry