reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

I jak tu nie zwariować?

przecież w Polsce to tak zawsze, żeby tylko utrudnić ludziom takie te przepisy
ok, dzięki zadam pytanie na tamtej stronce

dzwoniłam do prokuratora i powiedział, że bez badania można złożyć o wysłanie jej na przebadanie i trzeba dokładnie opisać jej zachowania

i stało się, po prostu siedzę i płaczę, dostaliśmy wezwanie na sprawę o cofnięcie darowizny (30 października), to już jest za dużo jak dla mnie, trzymałam się do tej pory, ale teraz już mnie całkowicie rozbiło, ale muszę się wsiąść w garść

dlaczego ludzie, którzy myślą też o innych w swoich planach, dostają takiego kopa od życia.
Przecież byśmy już mieli ładny domek gdzie indziej i święty spokój to kurcze szkoda nam było matki, że zostanie sama na starość.

A w tym pozwie to same oszczerstwa, jak to czytałam to tak jakby pisała o tym co ona robi w stosunku do mojego męża. Normalnie cała się w sobie trzęsłam.

Pójdziemy w poniedziałek chyba do adwokata na poradę, a tak na sprawę to z urzędu się postaramy bo z kasą niestety cienko, no chyba że się zadłużymy(moja rodzina na pewno nam pomoże) i weźniemy jakiegoś. A ten wniosek o leczenie jej też złożymy w tym tygodniu już napisałam trochę.
Trzymajcie kciuki.

Ostatnia edycja:
reklama
trzymaj się musisz być twarda dla siebie,męża,rodziny nie poddawaj się Musicie działać,w wniosku wszystko opisz pózniej możecie zrobić teściowej sprawę o zniesławienie Trzymamy kciuki,dacie radę

będziemy walczyć, ale tak trochę przybita jestem po wczorajszej rozmowie z adwokatem, niby jest nadzieja zatrzymać tę sprawę, ale to zależy od tego co świadkowie teściowej będą zeznawać, chodzi o to że jeśli będą mówić o tym rzekomym znęcaniu, że w jakim czasie się to odbywało, bo jeśli powiedzą, że zaczęło się w tym roku to sprawa się będzie toczyć, a jeśli powiedzą, że od momentu otrzymania darowizny czy niedługo po to będzie można oddalić sprawę z powodu przedawnienia
Niby że lepiej bo mąż to ma większość świadków bezstronnych czyli sąsiadów, a matka samą rodzinę i jednego pijaka ze wsi, który powiedział, że nie wiedział, że ona go poda i że nie zrobi krzywdy mojemu mężowi, powiedział to siostrze męża (tej co mieszka naprzeciw matki), która spotkała go pod sklepem kiedy pił wino i zapytała się czy też szuka łatwego majątku

no cóż, zawsze warto spróbować w końcu nic innego wam nie pozostaje, nie wiem jak to jest z tym przedawnieniem ale może sami spróbujcie napisać że od początku było źle ale ostatnio bardzo się stan teściowej pogorszył, zresztą już same notatki z policji będą wskazywały na czas kiedy to się dzieje itp. trzymamy kciuki żeby coś ruszyło ;-) &&&&

Witam. Można wiedzieć jak skończyła się ta sprawa ? Mam podobne problemy i jeśli można to chętnie poczytam. Ogólnie jestem za podejściem, że młodzi powinni być na swoim. Tworzą nową rodzinę i sami wybierają co jest dla nich najlepsze.

Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2

Nie poddawajcie się. Bądźcie dla siebie wsparciem. Dzięki tej sprawia Wasz związek z pewnością się umocni. Dużo ze sobą rozmawiajcie. W żadnym wypadku nie kłóćcie się. Trzymajcie nerwy na wodzy.