reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Cześć wam , widzę że dużo piszecie na temat długości szyjki , czy może mi któraś wyjaśnic jaki to ma wpływ? Ponieważ moja lekarka nie mówiła mi nic o długości mojej szyjki jedynie że jest miękka ale ujście(czy coś w tym rodzaju) zamknięte, czy może któraś z was ma tak samo?

reklama
Mi gin mowi zawsze ze szyjka jest ok zamknieta. W pon mam usg oceniajace ciaze u drugiej doktorowej wiec jestem ciekawa co ona powie na temat szyjki.

Jeszcze mam pytanie czy macie bole pachwin przy chodzeniu i bole lewego boku przy lezeniu czy przewracaniu sie na inny bok ? Jak tak to czy moze macie jakies sprawdzone sposoby na zlagodzenie tego bolu?

hemoroidy na razie (odpukać) mi nie dokuczają...
Za to wczoraj wyjaśniło się moje wieczne zmęczenie, mam anemię :(

Poza tym też mam szyjkę zamkniętą, ale lekarka stwierdziła że dzidzia jest już ładnie nisko, i nie bardzo wiem jak to zinterpretować. To znaczy że urodzi się szybciej i nie będzie to przenoszona ciąża? Bo powiedziała to optymistycznie...

Rajani hemoroidy w ciąży są dosc częste :/ mnie na szczęście nie dopadly ani w pierwszej ciazy ani w drugiej ciąży :/ ale za to po porodzie i to dłuższym czasie sie pojawiły.. w aptekach mają dobre maści polecam sie wybrać i kupic a naprawde przynoszą ukojenie :)

Nova moja dzidzia też jest już nisko co utrudnia mi raczej poruszanie się/schylanie... ale pewnie mówiła w sensie że juz zostanie w tej pozycji do konca choć u Ciebie to juz 34tc :p

beata kaminska- ja mam mierzona szyjkie i wpisywana do mutterpasu już jakiś czas- podana w mm, określony stan- twarda i zamknieta
szyjka powinna być dluga (od 55mm- 35mm jest bardzo dobrze) twarda (jeśli masz miekka trzeba uwazac żeby nie zaczela się rozwierac- czyli się oszczedzac) no i zamknieta- rozwieranie się to proces porodowy- choć znam przypadki dziewczyn które chodzily z 2-3 cm rozwarciem ok 2 miesiące i wszystko dobrze się skonczylo :)
co do boli- pachwiny mnie nie bola bo ja mam wysoko brzuch-taka uroda w poprzedniej coayz te ztak miałam- ma to taki plus ze okolioce pipki i pęcherza maja się u mnie dobrze...ale za to mam zgage....młody uciska mnie notoprycznie w przeponę i czasem ciężko mi się oddych a jak się naprze na prawa strone- to jego ulubiona- swoim tyłeczkiem to tak mnie plecy po prawej sytronie bola ze maskara...ale potrafi się tez tak ulozyc ze się czuje jakby brzucha nie miała w ogole nic nie czuc:)

rajani- ja teraz odpukać nie mam....w pierwszej ciąży tez nie miałam ale miesiąc po porodzie mi wyszly...nawet nie ebde pisać co ja wtedy przezywalam bo to był koszmar..porod to przy tych żylakach pikus ;/ dzaga ma racje - masci pomagają!

zgage to i ja mam okropną :/ wczoraj 2 h po obiedzie myślalam że umre a na koniec zwymiotowałam dopiero sie uspokoiło ....
przez to że nisko brzuch i dzidzia masakrycznie mnie całe krocze boli o_O
niestety ostatnie tygodnie to juz nie przelewki :p mnie daje nieźle w kość ta ciąża .... o_O

U mnie hermoroidow brak, odpukac... Leos mam wrazenie wedruje po brzuchu raz u gory raz na dole i zdecysowanie upodobal sobie prawa strone, jak wypycha dupsko to brzuch w ksztalcie orzecha ziemnego w lupinie polozonego w poprzek :)
nogi mam na przeponie i ciezko sie oddycha. Coz uroki koncowki...
A i z niemilych niespodzianek rozstepy... na posladkach. Zawsze mialam mala dupke a teaz sie poszerzyla, mimo smarowania krechy sie pojawily... :eek: by tylko tam... a jak u Was z rozstepami?

reklama
Aleksiel jak bym Wam swoje pokazała to byście wszystkie uciekły :szok: Mam na pośladkach (ogromne bordowe grube krechy), na udach i po bokach brzucha się robią. Do tej pory smarowałam mustelą - i nic to nie dało, od 5 dni smaruję Pharmaceris TOCOREDUCT - efekty widać podobno po 6tygodniach.
Śmieję się że już konkretnie się sypię a moją wizytówką na "dzień dobry" jest 5centymetrowy, gruby, wypukły i czerrrrwony bliznowiec na dekolcie po wycięciu tarczycy, więc to raczej on przykuwa uwagę wszystkich gapiów :tak: Taka skóra - mam tendencje do bliznowców i jak widać do rozstępów też :-(

Do góry