reklama
Antiope
Fanka BB :)
Limonka mi ginka zabroniła w ciąży łykać Espumisan
Ja mięcho zawsze lubiłam i w ciąży nic się nie zmieniło.
A u mnie skurcze łydki bardzo delikatne i od razu przechodzą, ale za to pojawiły się skurcze macicy (chyba te Braxtona-Hicksa), ale ich dość dużo. Zadzwoniłam do mojej prywatnej ginki, żeby to skonsultować, czy tak może być i ona kazała przyjechać na wizytę, więc dziś kolejna nieplanowana wizyta
Ja mięcho zawsze lubiłam i w ciąży nic się nie zmieniło.
A u mnie skurcze łydki bardzo delikatne i od razu przechodzą, ale za to pojawiły się skurcze macicy (chyba te Braxtona-Hicksa), ale ich dość dużo. Zadzwoniłam do mojej prywatnej ginki, żeby to skonsultować, czy tak może być i ona kazała przyjechać na wizytę, więc dziś kolejna nieplanowana wizyta
Antiope, bardzo dobrze, że masz tę wizytę. Będziesz spokojniejsza, bo teraz jesteśmy na takim etapie, że trzeba dmuchać na zimne. Skurcze Braxtona-Hicksa pojawiają się nieregularnie (nie powinny też być częste) i nie są bolesne. Przy odpoczynku zaraz powinny ustąpić. Ostatnio o nich rozmawiałam z chrzestnym i położną. Mnie niestety czasem twardnieje brzuch z innych przyczyn, wcześniej zdarzył się czasem skurcz (miałam tak od początku), musiałam brać luteinę. No i muszę naprawdę duużo odpoczywać.
Hm, jak już bliżej III trymestru, to tak się zastanawiam co do tematu lewatywy. Czy samej trzeba kupić gruszkę i płyn Enema i dać go pielęgniarce, czy szpital sam zaopatruje nas w te rzeczy?
Hm, jak już bliżej III trymestru, to tak się zastanawiam co do tematu lewatywy. Czy samej trzeba kupić gruszkę i płyn Enema i dać go pielęgniarce, czy szpital sam zaopatruje nas w te rzeczy?
Antiope
joanna153 no u mnie te skurcze są nieregularne i niebolesne, ale było ich kilkanaście w przeciągu kilku godzin i ginka powiedziała, że to dużo i dlatego trzeba sprawdzić. W tym momencie na szczęście odpuściły.
Myślę że z tą lewatywą, to co szpital, to inaczej. Ja zapytam mojej położnej co mi radzi w kwestii lewatywy i czy jeśli się na nią zdecyduję, to lepiej, żebym sobie sama kupiła.
Deli też mam nadzieję, że to tylko macica ćwiczy.
Mnie jak boli po lewej, to najczęściej układ trawienny i jak się wypróżnię, to przechodzi.
Myślę że z tą lewatywą, to co szpital, to inaczej. Ja zapytam mojej położnej co mi radzi w kwestii lewatywy i czy jeśli się na nią zdecyduję, to lepiej, żebym sobie sama kupiła.
Deli też mam nadzieję, że to tylko macica ćwiczy.
Mnie jak boli po lewej, to najczęściej układ trawienny i jak się wypróżnię, to przechodzi.
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Yyyy nie dosc ze chca meczyc lewatywa to jeszcze trzeba sobie ja samemu kupic? Dla mnie jesli juz to ten czopek glicerynowy. Zreszta ponoc ta lewatywa wcale taka bezpieczna nie jest (zaslyszane nie sprawdzone).
Antiope mam nadzieje ze to tylko cwiczenia.
Antiope mam nadzieje ze to tylko cwiczenia.
Zapytam o tę lewatywę położną w szpitalu. A te czopki nie są takie drogie, jak dzisiaj widziałam w internetowej aptece, tylko nie wiem, czy mnie odkorkują porządnie, bo zaparcia to obecnie najgorsza moja ciążowa dolegliwość.
Antiope, kilkanaście takich skurczy to rzeczywiście sporo. U mnie może z max 3, ale muszę uważać na dodatkowe twardnienia brzucha. Ważne, że ginka Cię obejrzy. Najważniejsze, że jesteś pod lekarską kontrolą.
Antiope, kilkanaście takich skurczy to rzeczywiście sporo. U mnie może z max 3, ale muszę uważać na dodatkowe twardnienia brzucha. Ważne, że ginka Cię obejrzy. Najważniejsze, że jesteś pod lekarską kontrolą.
Dżaga
mnie najwięcej skurczy męczy na koniec dnia.. po nospie i magnezie są w miare bezbolesne ale jak nie bralam nospy to całkiem dawały do wiwatu.. ale to samo w pierwszej ciazy mialam... taka uroda ciazy ;/ a zaraz po skurczu chce mi sie do toalety na siusiu
die_perle
hmm a ja nie mam skurczy...czasem mi może się lekko napnie brzuch- ale nie ma to nic wpsolnego z bolem tylko czuje jakby się wypinal - ale to rzadko.
mam nadziejej z ei u was to nic poważnego- ze to faktycznie cwoczy amcica- i ze odczuwalność jest poprstu uwarunkowana od osoby
mam nadziejej z ei u was to nic poważnego- ze to faktycznie cwoczy amcica- i ze odczuwalność jest poprstu uwarunkowana od osoby
reklama
Antiope
Ja już po wizycie. Szyjka ok, ale na wszelki wypadek mam luteinę 2x2 dopochwowo, no i mam jak najwięcej leżeć i generalnie się oszczędzać.
Dżaga ja mam to samo. Jak mnie skurcz łapie, to mi się od razu siusiu zachciewa. Tylko, że u mnie jeszcze w trakcie skurczu. Jak w tym czasie nie pójdę do toalety i skurcz się skończy, to i sikania mi się odechciewa. No i moje skurcze nie są bolesne.
Dżaga ja mam to samo. Jak mnie skurcz łapie, to mi się od razu siusiu zachciewa. Tylko, że u mnie jeszcze w trakcie skurczu. Jak w tym czasie nie pójdę do toalety i skurcz się skończy, to i sikania mi się odechciewa. No i moje skurcze nie są bolesne.
Podziel się: