reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Rajani ja w pierwszej ciąży miałam straszne problemy z tym dziadostwem. Teraz od początku uważałam i jak na razie odpukać nie dokuczają, ale wiem, ze są.
Dobre, a nawet bym powiedziała wspaniałe są tabletki Cyclo 3 Forte naprawdę pomagają. Co do maści i czopków to zależy w jakim stanie masz hemo to przyniosą ulgę, ale nie na długo. Na noc polecam Avenoc czopki, chyba z tych co miałam, a uwierz mi chyba przetestowałam wszystkie co w ciąży można to były najlepsze, ale tak jak mówię zależy w jakim stanie masz hemo.

reklama
Deli wiesz co, zauwazylam kilka dni temu i wyczulam ze jest maly dziad, a wczoraj wieczorem powiekszyl mi sie, ze az sie przestraszylam :o a dzis rano mi sie schowal ale cos czuje ze to poczatki mordegi :< i nie krwawi jak narazie.

Rajani ja miałam już na samym początku ciąży i pomogło smarowanie miodem. Sposób poleciła mi znajoma farmaceutka, powiedziała, że to lepsze od jakichkolwiek maści.

Rozstępy - narazie nic ni=owego nie doszlo i mam nadzieje ze tak zostanie choc w pierwszej ciazy na koniec mi sie zrobily i po porodzie o_O ale nei duzo ;]

u mnie zarówno po pierwszej ciąży jak i teraz (odpukać ) ani rozstepiku- mam dobre geny- u mnie w rodzinie po zadnejze stron rozstępów nie było.

Ja na szczęście z hemoroidami nie mam doświadczenia...

Rozstępy...mam wrażenie, że trochę pogłębiło się kilka na nogach, które nabyłam w poprzedniej ciąży. Pamiętam jednak, że to było już po 7 miesiącu.

Ja za to dzisiaj dostałam dosyć bolesnych skurczy na zakupach w Tesco. Trzymały po minucie, dwie, puszczały i następny...promieniowało mi to na dolną część kręgosłupa, a do tego mam taki dziwny delikatny ból miednicy. Nie wiem o co chodzi...zabrałam Młodego i wróciliśmy do domu...teraz mam jakieś pobolewania. Dziwna sytuacja, a chodzę naprawdę niewiele, bo zaraz mnie coś boli...Mam już dosyć tego, że jestem ciągle "uwiązana" jak kaleka, a najgorsze przede mną. Teraz doceniam pierwszą ciąże, kiedy to człowiek nie miał zajęć oprócz dupereli i mógł sobie leżeć kiedy chce...Przy jednym dziecku jest już bardzo ciężko na tym etapie, a boję się co będzie pod przez najbliższe dwa miesiące skoro już teraz przy podnoszeniu się po zgięciu czuję ból.

Takhisis kładź się i nie wstawaj!!!! Tak jak mówisz - teraz będzie gorzej (mam na myśli ciężkość itp.), więc tym bardziej się oszczędzaj!!!!

Ja akurat hemoroidy odpukac nie mam, gdzies wyczytalam ze na bol krocza pomaga smarowanie okolic pachwin oliwką zaczelam to stosować i muszę przyznać że póki co nie boli nic. Jeżeli chodzi i rozstępy to należe do ttych osób ktorę nie mają wspaniałych genów w rodzinie i mnie dopadły początki ciąży to tylko na biuście a teraz na udach pośladkach i zauważyłam w ostatnim czasie że również na boczkach :( mimo że się smaruję balsamem z bielendy chyba sexi mama i oliwką no ale cóż jakoś przeżyć trzeba to mam nadzieje że staną się mniej widoczne po ciąży , oraz że już się nie zwiększy ich ilość bo poki co jeszcze troche czasu do rozwiązania jest jestem w 30 t.

reklama
A mnie od wczoraj męczy ból brzucha tak jak na okres :-( Bronie się przed tabletkami przeciwbólowymi jak tylko mogę, ale nie wiem jak długo dam jeszcze rade.

Do góry